Emma bereikt mijlpaal in fysieke winkel

Matrassenverkoper Emma heeft gezien dat zijn fysieke aanwezigheid in winkels in heel Europa de 3.000 passeerde na de uitrol van zijn Emma Select-collectie.Emma Select wordt verkocht door 11 Britse retailers, onder leiding van John Lewis en Furniture Village, en is op voorraad in 195 Britse winkels.

Dit is de distributie in Italië, Portugal en België/Nederland al gepasseerd. In Italië heeft Emma 18 dealers met 40 winkels; Portugal 18 retailers met 50 vestigingen en twee retailers met 135 winkels verspreid over België en Nederland. 

Het is verkrijgbaar bij 36 retailers met 277 winkels in Frankrijk, onder leiding van LaHalle en Conforama; 85 dealers met 255 vestigingen in Spanje, onder leiding van El Corte Inglese. Deze aantallen vallen echter in het niet bij de Duitse thuismarkt, waar 32 retailers, aangevoerd door Danisches Bettenlager, het merk in 2.284 winkels aanbieden.

Het bedrijf wil ook nieuwe showrooms in het VK openen, na de opening van de eerste in Cranmore Park, Solihull.

'E-commerce groeit continu en de pandemie heeft de verschuiving naar online winkelen verder versneld. Desalniettemin heeft het openen van de fysieke winkels na de lockdown geleid tot een groot klantenverkeer. Sommige klanten zullen de mogelijkheid om producten in de winkel te testen en persoonlijk advies te krijgen altijd op prijs stellen. De on-site ervaring van de detailhandel zal nooit volledig worden vervangen in de matrasindustrie. Investeren in omnichannel-aanpak is de volgende grote stap voor ons terwijl we internationaal groeien', zegt Dennis Schmoltzi, ceo van Emma.

'Het gaat er niet om hetzelfde product dat je online verkoopt in fysieke winkels te zetten. Sterker nog, je moet klanten offline een nieuw soort winkelervaring bieden. Verschillende marketingmiddelen, zoals lightboxen of technische video's, vereenvoudigen bijvoorbeeld de uitleg van matrastypes, en de presentatie met grote emotionele afbeeldingen wordt aantrekkelijker in de displays van fysieke winkels', zegt Neil Robinson, Emma UK and Ireland Country Sales Director.

Bron: Interiorsmonthly.co.uk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven