Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Decoreren in zwart en wit: ideeën en tips

Opposites attract: het gezegde is er niet voor niets. En dat geldt absoluut ook zwart en wit. Dat schrijft Anna Jaén in haar blog voor het bedrijf Kave Home, dat zich richt op de meubel-, design- en decoratie-industrie. 

Licht en donker
Achromatisch, maximale helderheid en geen duisternis versus maximale duisternis en gebrek aan licht. Zwart en wit. Twee kleuren die op het eerste gezicht tegengesteld zijn, maar wanneer ze gecombineerd worden, elegante en geraffineerde ruimtes creëren.

Tweekleurenpalet
Zwart en wit is een klassiek duo, en een veilige keus om elk interieur mee in te richten. Hoe je er het beste mee kunt decoreren? Spel van texturen. Katoen, hout, metaal, wol... Het idee is om verschillende texturen in dezelfde ruimte te brengen om diepte te creëren. Om nog maar te zwijgen van de afwerkingen: glanzend of mat. Mix en match en haal zo het beste naar boven in een zwart-wit decor.Wie zei er minimalisme?
Of inrichten in zwart-wit altijd standaard een minimalistische ruimte creëert? Niets is minder waar. Als je items in verschillende stijlen mixt in je huis, maar die chromatische basis behoudt, kun je een heel speelse maar toch clean look bereiken.

Hoofdkleur en accentkleur
Gebruik de kleuren in gelijke delen, en dus in balans, of bepaal juist welke kleur de hoofdkleur en welke de accentkleur wordt. Beide opties zijn even goed. Én even opvallend. Als je toch liever voor helder gaat, moet wit de overheersende kleur zijn. Maar trap niet in de misvatting dat een zwarte kamer donker en vreugdeloos is. Witte details kunnen worden gebruikt om het goede van helderheid naar voren te brengen en wat drama te creëren.

Meer informatie:
Kave Home
www.kavehome.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven