Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

‘Gevolgen corona blijven zichtbaar: ontregelde grondstoffenmarkten, verstoorde logistieke ketens’

Anderhalf jaar na het begin van de coronapandemie in het eerste kwartaal van 2020 zijn de gevolgen nog altijd zichtbaar. Voor de bedrijven zijn dat in de eerste plaats de ontregelde grondstoffenmarkten en de verstoorde logistieke ketens, met ongeziene prijsstijgingen tot gevolg. Dat stelt directeur-generaal Fa Quix van Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie.


Links Fa Quix, rechts foto ter illustratie Dreamstime | One Photo.

"Maar ook het nog grotendeels lamgelegde internationaal personenverkeer voor professionele doeleinden blijft een kwalijk gevolg. Wegens strikte reisbeperkingen maar ook omdat (inter-)nationale vakbeurzen na anderhalf jaar maar moeilijk heropgestart geraken, zijn we nog niet terug in pre-coronatijden, voor zover die ooit helemaal zullen terugkomen" zegt Quix.

Hij vervolgt: "Eén van de belangrijkste oorzaken van deze verstoringen zijn de lockdowns die de meeste landen hebben afgekondigd, soms in een harde, dan weer in een meer gematigde vorm. Maar steeds was het effect gelijkaardig: het economische en het sociale leven werden op één of andere wijze stilgelegd. En dat zorgde voor grote problemen. Waarom lockdowns? Omdat het autoritaire China, dat als eerste door corona getroffen werd, deze praktijk van lockdown had toegepast."

Wat had dan wel moeten gebeuren? Ook daar heeft de directeur-generaal een duidelijk antwoord op. "De economie had gewoon open moeten blijven, zoals bv. in Zweden. De bedrijven krijgen werkbare veiligheidsinstructies waardoor ze coronaproof kunnen blijven draaien, zowel in de productie als in de distributie."

Lees hier het hele bericht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven