Subtiel die witte muren weg

"Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik een liefde heb voor wit. En dan bedoel ik witte muren in huis", vertelt interieurstylist Wimke in een blog die bij Flexa is geplaatst. "Naast dat het heel praktisch is, vind ik het fijn om lichte kleuren om mij heen te hebben. Ik word gelukkig van een lichte zonnige ruimte. Nu moet ik ook bekennen dat wit wel heel erg makkelijk is en niet bepaald creatief en sfeer verhogend is. Door het toevoegen van een toefje kleur, kan het je hele interieur ophalen, kijk maar eens naar onze werkkamer, slaapkamer of kamer van dochter Bente."

Wimke heeft haar eigen blog onder haar voornaam Wimke. Regelmatig gaat Wimke aan de slag met Flexa. Hieronder geeft ze enkele tips, met betrekking tot kleurkeuze.Hoe weet ik welke kleur bij mij past?
Kijk naar de rest van je interieur en smaak. Hou je van koele (kleuren met een blauwe ondertoon), warme (kleuren met een gele ondertoon) of neutrale (zachte rustgevende kleuren) tinten? Ik heb een liefde voor pasteltinten en neutrale kleuren. Dat maakt de keuze uit het gigantische kleurenpallet al een stuk duidelijker. 

Hoe kies je voor de juiste kleur?
Ik wist dat ik wilde gaan voor een lichte beige zandkleur die niet te geel moest zijn. Eerst haalde ik verschillende Flexa Kleurtesters en verfde een kleurvlak op een groot vel wit papier. Hiermee kon ik een kleine moodboard maken. Ik combineerde het vel papier met de gordijnen, legde het kleurvlak op de bank of op de grond om te kijken hoe de kleur met de houten vloer past. Hierdoor vielen al verschillende kleuren af.


Wat gaf jou de kleur-doorslag?
De definitieve keuze maakte ik door de Flexa Kleurtester rechtstreeks op de muur te testen, dus niet op een vel papier. Op een vel papier kan de kleur weer anders uitkomen, dit wordt bepaald door papierdikte, -soort, en structuur. Wanneer je direct op de muur verft, weet je meteen hoe de kleur uitpakt. Ik verfde kleurvlakken op verschillende plekken:

  • Vlakbij het raam, dan kun je meteen kijken of de gordijnen passen;
  • in het midden van de kamer waar het minste zonlicht komt; 
  • de andere kant van de kamer bij het raam;
  • dichtbij de vloer.Meer tips? Lees hier de hele blog.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven