Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bekend van de merken Beka, Lattoflex, Swissflex en Superba

Recticel ziet omzet bijna 60% stijgen

Fabrikant Recticel heeft in de eerste zes maanden van 2021 een sterke omzetgroei geboekt en bevestigde de vooruitzichten voor het hele boekjaar. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het beddenbedrijf die vrijdag bekend zijn gemaakt. Dat meldt nieuwsplatform Beursduivel.


Recticel is onder andere bekend van de merken Beka, Lattoflex, Swissflex en Superba.

De omzet steeg met 59,3 procent van 374,3 naar 596,2 miljoen euro, waarvan 39,7 procent autonome groei en 0,4 procent wisselkoerseffecten. Ook profiteerde Recticel van een bijdrage in het tweede de kwartaal van FoamPartner van 71,9 miljoen euro. 

“Bij Slaapcomfort verbeteren momenteel de volumes dankzij de opheffing van de mobiliteits- en handelsbeperkingen die met name Duitsland en Nederland nog tijdens het eerste halfjaar troffen”, licht topman Olivier Chapelle de cijfers toe. 

Het desinvesteringsproces van de divisie Slaapcomfort ligt volgens Chapelle op schema en tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar worden bindende offertes verwacht. 

De integratie van FoamPartner in Engineered Foams verloopt vlot en de voorspelde synergiën zullen tegen 2023 naar verwachting oplopen tot 18 miljoen euro, aldus de CEO. De overname van Gór-Stal daarentegen loopt wat vertraging op en zal pas in de loop van het vierde kwartaal 2021 afgerond zijn.

Naast de bekend gemaakte cijfers heeft Chapelle aangekondigd dat CFO Jean-Pierre Bellen eind augustus zal vertrekken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven