Buitenkeuken Canossa speelt in op vraag naar meubilair in openluchtruimten

Veranda's, terrassen en arcades zijn tegenwoordig plaatsen die we in ons dagelijks privéleven kunnen gebruiken, maar ook voor sociale bijeenkomsten en activiteiten. In deze context ontwikkelt zich de vraag naar meubilair dat deze openluchtruimten tot leven brengt en Canossa wordt hier de speerpunt, aangezien het de SCIC-buitenkeuken is die deze wereld op een multifunctionele en modulaire manier tegemoet treedt.Canossa is dus een hybride die modern blijft in zijn modulariteit, stilistische kenmerken van de wereld van de economische keukens citeert en herinterpreteert, door ze aan te passen aan de logica en de behoeften van de hedendaagse wereld. Terwijl rationaliteit niet verwacht dat esthetiek losstaat van functionaliteit of voortkomt uit een productieve logica van optimalisatie, is Canossa erop gebaseerd en verkent het een geëvolueerd concept van luxe. Wat dit ontwerp in feite buitengewoon maakt, is het overbodige: metaal, leuningen, messing, poten zijn geen structureel en functioneel essentiële elementen, maar verrijken de keuken slechts met handgemaakte en klassieke details.

De metalen matrix vereist een grotere compositorische strengheid, met strikte compilatieregels: als dit aan de ene kant een beperking lijkt, geeft het Canossa aan de andere kant een veel breder esthetisch vocabulaire dan de traditionele modulaire keukens hebben. De verticale beugels onderbreken namelijk het ritme van de compositie en maken overgangen tussen deuren van verschillende materialen en diktes mogelijk. Zo kunt u een front tegenkomen waar u van 12 mm dikke deuren in steengoed met groefopening, overgaat naar 27 mm dikke deuren in geribd en gelakt glas met handgreep, of deuren in steen of notenhout.

Voor de realisatie van het project zijn vijf gietstukken met messing afwerking voorzien, exclusief ontworpen voor Canossa. Deze elementen, in combinatie met de 8 mm massief metalen details, maken het mogelijk om in volledige autonomie het structurele exoskelet te monteren en aan te passen, dat vervolgens, eenmaal voltooid, wordt samengesteld met de modulaire houten structuren.
Het systeem voorziet ook altijd in een centrale ruimte voor de doorgang van de systemen, wat het werk van de elektrische bedrading en de aansluiting van de waterafvoer vergemakkelijkt en de hangende structuur sluit de installatie van om het even welk huishoudelijk apparaat, vaatwasser inbegrepen, niet uit. Door een exclusief afstelmechanisme van de stelvoeten biedt het systeem het beheer van een totale vloer buiten het vierkant van 22mm, wat de esthetiek van het hele ontwerp intact laat.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven