Grave heeft er sinds 12 augustus een nieuw restaurant bij. Inspiratiecentrum Nidum opende deze maand de deuren van haar restaurant Ovum. Eigenaren Aard Keijser en Lonneke van der Weyden zijn trots op deze opening. Lonneke: ''Het is precies geworden zoals ik in gedachten had.''

Positief
Nidum, Latijn voor nest, is een ontmoetingsplek waar het draait om beleving, inspiratie en waar het voelt als een warm nest. Ovum betekent in het Latijn ei en biedt op een prachtige monumentale locatie, het Arsenaal in Grave, een moment van rust en reflectie na het opdoen van nieuwe ideeën.
Restaurant Ovum is zonder groots feest geopend. ''Tegen de tijd dat Nidum in zijn totaliteit opent, willen we dit wel groots vieren.''
De reacties van de eerste bezoekers van het restaurant waren heel positief. ''De eerste dagen na de opening waren heel goed en ook helemaal volgeboekt: van vrienden en familieleden tot zakelijke relaties en mensen uit de omgeving. Ook onbekenden uit Den Bosch en Nijmegen hadden het restaurant al ontdekt. Het restaurant is een heerlijke plek voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, maar ookvoor een zevengangendiner inclusief uitgebreide cocktailkaart. Heel divers. Daarnaast hebben we een soort Parijse binnenplaats gecreëerd, met een Mediterraans tintje. Het terras straalt daardoor een hele gezellige sfeer uit. Gasten zijn verrast dat zoiets in Grave te vinden is!''

De Parijse binnenplaats is gecreëerd met een Mediterraans tintje.
Classy Chic
De stijl van het restaurant is uiteraard geheel naar de Keijser&Co collectie. ''Het is een verlengstuk van ons interieurmerk. We hebben gewerkt met onze eigen meubelen, die bekleed zijn met luxe stoffen, zoals ROMO, Belliny en JAB Anstoetz.''
Lonneke heeft een warme en gezellige sfeer gecreëerd in het restaurant. In samenwerking met architect Feran Thomassen is er gekeken naar de juiste routing in het restaurant. ''Vooral de lounge is erg gezellig, in een classy style. Ook hebben we bij de bar een koof over alle plafonds door laten lopen om de hoogte te benadrukken. Het is precies geworden zoals ik het in gedachten had.''

Rechtsonder het unieke dessert, ontwikkeld door de chef-kok.
Chef-kok
Chef-kok Sebastiaan Follong neemt de leiding over de keukenploeg en heeft al enkele jaren ervaring in de keuken en dan met name het hogere segment. Alle gerechten worden met veel precisie en detail gemaakt en geserveerd aan de gasten. ''We hebben een paar klassiekers op het menu, maar verrassen de gasten ook met een culinair vier- tot zevengangenmenu. Zo heeft Sebastiaan een uniek dessert ontwikkeld, in de vorm van een ei, dat afgewerkt is met prachtige eetbare bloemetjes. Het is een kunstwerk op het bord.''
Partners
Ook is er samengewerkt met de partners die ook een showroom presenteren in Nidum, zoals AEQUINOX, Alphenberg, Borek, BY EVE, Caracterr, JAB Anstoetz, De Overhaag, Pianometropool, SMIT&DORLAS, Your Floor Groothandel, Your Walls, Airspot, Arte, Orac Decor, DWC, Match, Ofyr, Palux, Silk-ka, Sunway en Thoonen.
''Doordat de meeste partners bij ons hun intrek nemen in het pand, worden die overal in verweven en zie je ook hun producten in het gebouw terug.''
Het volledige centrum openen is de volgende stap. “De laatste puntjes moeten nog op de i gezet worden voordat de officiële opening volgt. We hopen eind oktober ook gasten te kunnen verwelkomen in het Nidum Boetiekhotel',' besluit Lonneke.

Nidum in Grave.
Volg Ovum, Nidum en Nidum Boetiekhotel op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Meer informatie:
Nidum (opent binnenkort)
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave
www.nidum.nl
Restaurant Ovum
Sint Jorisstraat 32
5361 HC Grave
www.ovumrestaurant.nl
Nidum Boetiekhotel (opent binnenkort)
Sint Jorisstraat 32
5361 HC Grave
www.nidumboetiekhotel.nl
Fotografie: Noemi Sarpe