Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Vooral gerealiseerd bij de Franke Group'

Fors hogere groei en winst voor Artemis Group

Het algemene herstel van de wereldeconomie ondersteunde het positieve halfjaar van Artemis Group. Er werd een organische groei van 32,7% gerealiseerd in de eerste zes maanden, wat hoger is dan de omzet voorafgaand aan de Covid-19 pandemie.

Bijna alle Artemis Group's bedrijfsactiviteiten droegen bij aan de goede resultaten. Aanhoudend hoge klantorders, verbeterd operationele efficiëntie en strikt kostenbeheer zorgden voor goede marges. In combinatie met hierdoor stegen de winsten onevenredig, vooral bij de Franke Group en de Feintool Group.



Vooruitzichten voor het lopende boekjaar
Ondanks de goede ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten blijft het voor de Artemis Group moeilijk om een betrouwbare prognose voor het lopende boekjaar vanwege de aanhoudende onzekerheden met betrekking tot de Covid-19 pandemie. Het huidige grote tekort aan grondstoffen leidt tot grote uitdagingen in de aanvoer keten en tot een deels significante stijging van de grondstofprijzen en logistieke kosten.

De hogere kosten voor consumenten kunnen hun koopgedrag beïnvloeden en de vraag vertragen. Niettemin, de Artemis Group blijft vol vertrouwen en verwacht een aanhoudende positieve ontwikkeling. Het heeft een sterke balans met verder verbeterde eigen- en nettoschuldposities. De Artemis Group zal de economische ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen en is klaar om te profiteren van acquisitiemogelijkheden wanneer zich aantrekkelijke opties voordoen.

Bekijk hier het alle halfjaarresultaten van Artemis Group.

Publicatiedatum: