Fabbian presenteert collectie op Supersalone

Voor Supersalone 2021 presenteert Fabbian ideeën die licht vormgeven door voortdurend onderzoek naar materialen en technologie: ja tegen glas, dat in het DNA van het bedrijf uit Veneto zit ingebakken, maar ook tegen alternatieve, innovatieve materialen die verlichting tot een actief onderdeel van meubilair maken, dankzij de creatieve visie van de geselecteerde ontwerpers. Jong en meer ervaren, elk met hun eigen trekjes, wagen zij zich aan een van de meest complexe taken in design: het creëren van licht van goede kwaliteit door middel van vormen.

Onder de nieuwigheden is er Polka, dat de stijl van de jaren 60/70 op een absoluut nieuwe en lichte manier herinterpreteert.

POLKA Meneghello Paolelli Associati 2021
De Polka-collectie is geïnspireerd op een aantal klassieke staande lampen uit de jaren '60 en '70, die een nieuwe interpretatie krijgen en een nieuw soort buitenverlichting creëren dankzij het gebruik van nieuwe materialen, afwerkingen en technologie.
Polka bestaat uit twee elementen: licht en drager, geconcipieerd in contrasterende vormen en meters op zoek naar dialoog en evenwicht. De diffuser bestaat uit een rotatiegegoten kunststof schijf, geschikt voor buitenomgevingen, waarvan de omtrek "afgevlakt" lijkt, waardoor een opening ontstaat langs de middellijn die de interactie met de drager mogelijk maakt.De steun, net zo slank als een staande lamp, is een buis van gepolijst roestvrij staal die fungeert als steun voor de lamp en tevens de kabels isoleert. De staande lamp wordt getransformeerd tot een echt platform waarop de diffuser wordt geënt. De focus van het project ligt dan ook op het samengaan van deze twee elementen, die als bij toverslag verborgen worden door het omhulsel van de diffusor. De lichtbronnen zijn hoog-efficiënte LED's en de stroomvoorziening is geïntegreerd in Polka.

Meer informatie:
Clara Buoncristiani
PR Boutique Firm s.r.l.
Via S. Giovanni Bosco, 6
25125 Brescia (BS) Italie 
+39 030 0972748
info@clarabuoncristiani.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven