Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

erfal biedt professionele inbouwoplossingen voor rolgordijnsystemen

Architecten plannen steeds vaker grootformaat glazen gevels bij de bouw van nieuwe openbare, commerciële en particuliere gebouwen. Zij zorgen voor lichtdoorstroomde kamers en creëren tevens een open sfeer. Tegelijkertijd resulteert dit in specifieke eisen voor een doeltreffende visuele en zonwerende bescherming. Naast de lichttechnische waarden en de optimalisering van het ruimteklimaat spelen ook esthetische aspecten een doorslaggevende rol in het keuzeproces. De zonweringssystemen moeten bij voorkeur rechtstreeks in de bouwstructuur worden geïntegreerd en alleen zichtbaar zijn wanneer dat nodig is.

Voor deze eisen biedt erfal met het Blindspace® systeem een innovatieve en tegelijkertijd veelzijdige installatieoplossing in combinatie met de erfal rolgordijnsystemen.

Bij voorkeur moet het gebruik van Blindspace® inbouwcassettes reeds worden overwogen tijdens de planning van het bouwproject. De zeer montagevriendelijke installatie van de cassettes vindt plaats tijdens de binnenafwerking van het gebouw. Verschillende modelvarianten maken optimale oplossingen mogelijk, rekening houdend met verschillende inbouwsituaties. Om een eenvoudige montage mogelijk te maken, zijn de inbouwcassettes voorzien van verschillend geplaatste montageflenzen, die na de montage worden opgevuld en zo een eenheid vormen met het plafond. De installatie van de zicht- en zonweringssystemen in deze cassettes vindt plaats nadat de droogbouw is voltooid.

De Blindspace® inbouwcassettes, die verkrijgbaar zijn in twee verschillende maten, zijn in de eerste plaats bedoeld voor afwerking met rolgordijnen met standaard steunen (in maat M/L/XL) of met montageprofielen (in maat M/L). Deze rolgordijnen kunnen zowel met een ketting als met een motor worden bediend.

Ruimtes met grootformaat glasfronten in de commerciële sector kunnen op deze manier gemakkelijk van zicht- en zonwering worden voorzien. Zo kan bijvoorbeeld een XL basic rolgordijn tot 4,40 m breed – worden geïnstalleerd in een Blindspace® S-BOX 110 × 130 - een oppervlakte tot 15 m² verduisteren, afhankelijk van de stof.

Blindspace® inbouwcassettes bestaan uit twee componenten. Een U-vormig, geëxtrudeerd profiel dient als basis voor de installatie en de latere montage van het desbetreffende zonweringssysteem. Dit profiel wordt op maat geleverd en voorzien van geschroefde eindkappen aan de zijkanten. De cassette (S-Box) wordt gecompleteerd met een tweede profiel dat dienst doet als deksel. Deze gepatenteerde, zelfdragende revisiedeksel wordt zonder schroefverbinding eenvoudig in de systeemgroef van het voor gemonteerde inbouwcassette geklikt. De 32 mm brede opening van de revisieklep is zo ontworpen dat deze kan worden gebruikt om de onderlat van het rolgordijnsysteem kan herbergen.

Indien het zonweringssysteem pas veel later in de Blindspace® inbouwcassette kan of moet worden geïnstalleerd, kan de inbouwcassette volledig worden afgesloten middels een volledig sluitende revisieafdekking.

Met de eigen poedercoatinstallatie biedt erfal mogelijkheden voor een individuele kleurvormgeving van de Blindspace® inbouwcassettes op basis van het coflex kleurenprogramma. Op deze manier kunnen de cassettes harmonieus worden geïntegreerd in het bestaande kleurenconcept van de betreffende ruimte.

Blindspace® inbouwcassettes verbergen niet alleen discreet rolgordijnen - ze maken tegelijkertijd een in de tijd gespreide montage van de rolgordijnen mogelijk, dus afgestemd op het gebruik en de inrichting van de ruimtes, waarvan de tijdsefficiënte installatie in de inbouwcassettes kan plaatsvinden kort voor de definitieve oplevering van de ruimtes

erfal is tijdens de InCoDa te vinden in standnummer 517. 

Meer informatie:
erfal
www.erfal.de 

Publicatiedatum: