Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Automatisering en nieuw pand van 6000m2 extra vloeroppervlak "

W&W Furniture pakt door na 'geweldige jaren'

Nu al is 2021 een jaar om niet meer te vergeten voor W&W Furniture | Wildeboer & van der Weide. Niet alleen gaat de meubelgroothandel naar een groter pand verhuizen, ook wordt er veel geïnvesteerd in automatsering. Kortom een druk, maar mooi jaar voor het bedrijf uit Hoogeveen.



Automatisering
"De wens was er al geruime tijd en na feedback van onze klanten heeft het ons doen besluiten te investeren in een vernieuwd automatiseringsprogramma. In bestaande systemen konden we ons niet vinden, dus daarom is er besloten om het programma geheel zelf te schrijven", vertelt Niels Lip van W&W.
De digitalisering dat het bedrijf aan het doorvoeren is gaat veel werk uit handen nemen. Dit betekent echter niet dat mensen moeten vrezen voor hun baan, zo verzekert Niels.

Deze veranderingen kunnen uiteraard niet in een dag doorgevoerd worden, maar volgens hem is dit geen enkel probleem. "Goed overwogen en doordacht te werk gaan is van belang wij moeten én willen mee in de automatisering en daar wordt op dit moment hard aan gewerkt."


Niels Lip in het magazijn van W&W.

Nieuwe pand
In 2020 beleefde W&W naar eigen zeggen een geweldig jaar en 2021 lijkt zelfs nog beter te verlopen. "We produceren grotendeels binnen Europa waardoor we minder afhankelijk zijn van vertragingen van containers enzovoorts. Natuurlijk ontkomen wij ook niet geheel aan vertragingen en de tekorten aan grondstoffen, maar dit is beperkt ten opzichte van bedrijven die afhankelijk zijn van productie uit Azië."

Deze toename van vraag heeft er toe geleid dat het familiebedrijf haar pand uit is gegroeid. Vandaar dat W&W gaat verhuizen naar een nieuwe locatie wat leidt tot 6000m2 extra vloeroppervlak.
Niels licht toe: "De huidige locatie houden we aan en er komt een locatie bij dat kort bij ons huidige pand ligt."


W&W levert enkel uit voorraad, wat met de huidige leverproblemen van dit jaar goed van pas komt.

Een van de grootste voordelen van het nieuwe pand is dat W&W ruimte heeft voor haar eigen showroom en extra kantoorruimte. "Zo kunnen we mensen een kijkje in eigen keuken geven. Dit biedt kansen. Zo kunnen we bijvoorbeeld huisshows gaan organiseren.", zegt Niels enthousiast. Wel wil hij benadrukken dat de showlocatie in Beusichem gewoon aanblijft.

Beusichem en Brussel
De komende tijd staan Meubelhart Beusichem en Meubelbeurs Brussel op de planning voor W&W. Op de beurzen zullen de nieuwe collecties uitgebreid tentoongesteld worden. "Vorig jaar zijn we begonnen met het gebruik van mangohout in onze tafels- en kastenseries. Dat gaan we dit jaar ook doorzetten. We hadden twee series tafels. Die hebben we nu uitgebreid, met verschillende poten en vormen. Teven bevat ons assortiment nieuwe zwarte eettafels, die aansluiten bij de eerder uitgebrachte zwarte kastenserie."



Meer informatie:
W&W Furniture | Wildeboer & van der Weide
Stephensonstraat 72
7903 AW Hoogeveen
0528 277 888
info@wenwmeubelindustrie.nl
www.wenwmeubelindustrie.nl