Geberit komt met oplossing legionellabacterie

Een goede drinkwaterkwaliteit is essentieel voor ons leven. Ondanks het zuiveren van het water bij de waterleidingbedrijven, voldoet het drinkwater uit de kraan niet altijd aan de geldende (hoge) kwaliteitseisen. Vanaf ontwerper tot en met de uiteindelijke gebruiker dient de drinkwaterkwaliteit gewaarborgd te zijn. Als dit niet gebeurt ontstaat er kans op ongewenste bacteriegroei, zoals legionella. Geberit biedt slimme oplossingen ter preventie van legionella.

De legionellabacterie komt bijna overal in het water voor, met uitzondering van zout water. De optimale groeitemperatuur van de legionellabacterie ligt tussen de 25°C en 50°C, waarbij het een gezondheidsrisico kan vormen. Om risico’s te voorkomen, moeten bouwpartijen vanaf het startpunt van de bouw samenwerken, waarbij slimme productoplossingen de installatie en het onderhoud aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.Hygiëne
Uit onderzoek blijkt dat bij de aanleg van drinkwaterinstallaties het verwerken van vervuilde componenten kan leiden tot een toename in de groei van micro-organismen. Gebruik daarom gecertificeerde installatiematerialen van Geberit voor een perfect hygiënische installatie. De Geberit MasterFix adapter koppelt bijvoorbeeld op een eenvoudige en schone wijze armaturen of een inbouwreservoir aan het leidingsysteem. De Mapress, FlowFit en Mepla persverbindingstechnologie en het insteeksysteem PushFit bieden een hygiënisch correcte verbinding voor het aansluiten van Geberit leidingsystemen. Alle Geberit producten voldoen aan de strikte regelgeving op het gebied van drinkwaterhygiëne.

Inbedrijfstelling drinkwaterinstallatie
De inbedrijfstelling van de drinkwaterinstallatie omvat een druktest om de installatie te testen op lekkage. Het ontwerp van alle Geberit fittingen garandeert dat ‘ongeperste’ verbindingen altijd als ‘ondicht’ (en dus lekkend) herkend worden, of de test nu plaatsvindt met perslucht, inert gas of water als testmedium. Bij het afpersen met water bestaat altijd het risico dat bacteriën de installatie binnendringen. Er dienen dan ook maatregelen te worden genomen – bijvoorbeeld door toepassing van het Geberit hygiënefilter – om er zeker van te zijn dat het drinkwater vrij is van bacteriën, vuil en afkomstig is uit een hygiënische bron. Het Geberit hygiënefilter is te gebruiken bij het hygiënisch vullen en afpersen van de drinkwaterinstallatie. Door het filter te gebruiken ben je zeker van een hygiënische vulling van de drinkwaterinstallatie, een bacterie reductie van ca. 99.9999% en het is makkelijk in het gebruik.Urinoirs
Ook bij de urinoirs is rekening gehouden met de mogelijkheid om regelmatig de leidingen door te spoelen. Geberit biedt zowel geïntegreerde- als opbouwsturingen. De vernieuwde Geberit urinoirsturingen zijn nu voorzien van een Bluetooth-interface en kunnen met behulp van een app geprogrammeerd worden. Bovendien beschikt het over een geoptimaliseerd detectieprincipe, wat voor meer zekerheid tijdens de exploitatie zorgt. Voor de configuratie is de app “Geberit Control” beschikbaar. Via deze nieuwe app kunnen tal van individueel programmeerbare spoelprogramma’s worden geactiveerd, zoals de intervalspoeling, de dynamische spoeltijdverkorting of de hybride modus. Het voordeel van het instellen via de app: het keramiek hoeft voor de programmering niet gedemonteerd te worden. De sturingen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; installateurs en exploitanten hebben de keuze tussen een batterij- of een netstroomaansluiting en kunnen zo het product kiezen dat aansluit op hun wensen.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven