Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bol.com legt zich neer bij beslissing rechter: 750.000 euro overgemaakt naar Brabantia

Enkele maanden geleden bracht Bol.com naar buiten dat zij 750 duizend euro over had gemaakt naar oplichters, die zich voordeden als medewerkers van Brabantia. Vandaag laat een woordvoerster van Bol.com aan RetailTrends weten dat het verkoopkoopplatform alsnog het gehele bedrag overmaakt naar Brabantia zelf.

Bol.com gaf in mei aan dat Brabantia haar beveiliging niet op orde had, waardoor de e-mail gehackt kon worden. Hierdoor was het voor de fraudeurs mogelijk om 'Bol.com op het verkeerde been te zetten'. Het verkoopplatform gaf aan zich te beraden op een hoger beroep, maar heeft nu toch besloten om zich neer te leggen bij het vonnis. "Daarmee is de zaak voor ons afgerond", zegt de woordvoerster.



Eind 2019 ging het bij Bol.com fout, toen zij een e-mail binnenkreeg van oplichters. De fout had echter voorkomen kunnen worden, achteraf was het namelijk duidelijk dat er iets niet helemaal klopte. Ondanks dat de mail verstuurd was vanuit het account van een medewerker van de boekhoudafdeling van het Brabantse bedrijf, was de brief opgesteld in gebrekkig Nederlands.

Lees hier het gehele artikel.

Publicatiedatum: