Groene stroom voor je woning? Dit moet je weten!

Maak jij al gebruik van groene stroom in huis? Met groene stroom draag je bij aan het tegengaan van de klimaatverandering. Er hoeven immers minder schadelijke stoffen te worden uitgestoten om de apparaten in huis te kunnen gebruiken. De belasting van het milieu neemt hierdoor af. Er zijn verschillende manieren om thuis groene stroom te gebruiken. Energie vergelijken van verschillende groene energieleveranciers kan een optie zijn. Evenals de investering in zonnepanelen voor op het dak van je woning. De gemiddelde prijs van zonnepanelen is de afgelopen tijd gedaald. Daar waar het rendement van zonnepanelen juist toenam. Een hele positieve ontwikkeling! 


Photo 182249781 © Andrey Popov | Dreamstime.com

Goedkoopste groene energieleverancier vinden 
Een goede, eenvoudige eerste stap in het gebruik van groene stroom thuis is het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier met groene stroom. Online vind je verschillende tools, die het mogelijk maken om de stroom van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Op basis van de uitkomst van zo’n tool kun je een energiecontract over het algemeen direct afsluiten. Houd er rekening mee, dat een groene energieleverancier investeert in groene projecten. De stroom die je afneemt van het stroomnet is immers hetzelfde, als wanneer je voor een grijze aanbieder zou kiezen. Bij deze investeringen kun je denken aan zonnevelden, de ontwikkeling van het opwekken van energie uit de kracht van water, enzovoorts. 

Zelf groene stroom opwekken bij je thuis 
Naast de mogelijkheid om groene stroom af te nemen van een energieleverancier, kun je er vanzelfsprekend ook voor kiezen om zelf groene stroom op te wekken. Dit vergt een grotere investering. Leg het dak van je woning vol met zeker acht tot twaalf zonnepanelen, afhankelijk van je verbruik op jaarbasis. Zoals reeds werd aangehaald, is de gemiddelde prijs van zonnepanelen gedaald. Mede door het sterk toegenomen aanbod aan zonnepanelen. Waar de prijs daalde, nam het gemiddelde rendement van zonnepanelen toe. 

Sla de opgewekte groene stroom thuis op 
Een derde stap is het opslaan van opgewekte groene stroom. In de zomer zit je overdag veelal buiten. Dit betekent dat een groot deel van de opgewekte groene stroom teruggeleverd wordt aan het stroomnet. Op dit moment is dat nog interessant. De verwachting is echter, dat het de komende jaren minder aantrekkelijk zal worden. Om voorbereid te zijn op veranderende regelgeving, kan het slim zijn om te kiezen voor een thuisbatterij. Deze stelt je in staat om de opgewekte groene stroom zelf op te slaan. 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven