Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Het water is tot op enkele honderden meters afstand gekomen'

Catastrofe blijft Clayre & Eef bespaard

Fabrikant en groothandel Clayre & Eef, gevestigd in het Limburgse Haelen, heeft 'gelukkig' alleen te kampen gehad met stroomuitval en planningsproblemen, doordat veel toegangswegen afgesloten of ondergelopen waren.
Stijn van Helden, head of inside sales & e-commerce: "Wij zijn nét bespaard gebleven voor overstromingen. Het water is dichtbij gekomen, op enkele honderden meters afstand, maar mede door de dijkverstevigingen en nooddijken zijn het magazijn en de bouwplaats droog gebleven."

Momenteel gaat het weer de goede kant op en begint zich de situatie te normaliseren. "Veel wegen staan nog onder water, vooral in de uiterwaarden van de Maas en het Kanaal, maar we zien dat de situatie zich met de dag verbetert", vertelt Stijn.



Valkenburg
In Valkenburg, waar volgens burgemeester Prevoo naar schatting 400 miljoen euro aan schade als gevolg van de overstromingen is geconstateerd, is de schade volgens Stijn ronduit catastrofaal te noemen. "Enkele medewerkers zijn vrijwillig een paar dagen in Valkenburg gaan helpen om daar weer enigszins orde op zaken te stellen." Clayre & Eef staat bekend om haar woonaccessoires en kleinmeubelen.
Eerder deze week werd er gemeld dat er in totaal 2300 huizen beschadigd zijn, waarvan 700 ernstig. Ook 270 horecagelegenheden en 180 winkels hebben schade. Naar schatting is er 200 miljoen euro materiële schade en 200 miljoen euro bedrijfsschade door misgelopen inkomsten.



Meer informatie:
Clayre & Eef
De Giesel 46
6081 PH Haelen
www.clayre-eef.com