Egypte wil 500 miljoen euro van Ever Given: 'Alle ladingeigenaren moeten meebetalen'

Zoals eerder gemeld, meert de Ever Given (ook wel de Never Forgiven genoemd), het containerschip dat in maart het Suez Kanaal blokkeerde, op woensdag 28 juli in de loop van de middag aan bij de ECT Delta terminal (zuidzijde) in de Rotterdamse haven. Aan boord heeft ondernemer Robbert Jan Dekker van Dekker Hout twaalf containers staan.

Containerschip Ever Given van Evergreen wordt gelost in de Maasvlaktehaven in Rotterdam. Archieffoto André Muller | Dreamstime.com 

'Dit schip is de speelbal geweest tussen de Egyptische overheid en de rederij, die verwikkeld raakten in een juridisch gevecht over de hoogte van het schadebedrag. Egypte claimde aanvankelijk een astronomisch bedrag van 900 miljoen dollar voor misgelopen inkomsten, bergingskosten, herstelwerkzaamheden en reputatie schade, wat uiteindelijk is geschikt op een bedrag van rond de 500 miljoen', meldt Dekker.

'Het schip is Averij Grosse verklaard, wat gebaseerd is op een oude scheepvaartwet uit de Romeinse tijd. Dit betekent dat alle ladingeigenaren mee moeten betalen. Gelukkig zijn wij hiervoor verzekerd', geeft Dekker aan. 'In de 12 containers die wij aan boord hebben, zit vooral tuinhout, kozijnprofielen en boeiboorden. Het blijft spannend om te zien hoe deze de lange tijd aan boord doorleefd hebben', schrijft hij op zijn LinkedIn-account.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven