Omzetdoelstelling Beter Bed "zeer ambitieus"

De aandacht bij de kwartaalcijfers van Beter Bed zal vooral gaan naar de omzetontwikkeling, nadat het Udense bedrijf in mei met ambitieuze omzetdoelstellingen kwam. Dat meldt nieuwsplatform Beursnieuws. Beter Bed verwacht onder meer een verdubbeling van de activiteiten in de komende vijf jaar en dat de online verkopen zullen versnellen naar ten minste 25 procent van de groepsomzet. De online omzet steeg in het eerste kwartaal nog met 252 procent. Met 19,7 miljoen euro was de online omzet toen goed voor 41 procent van de totale groepsomzet. De totale omzet daalde toen op jaarbasis wel met 11,7 procent.

Beter Bed verwachtte in april zelf dat het in het tweede kwartaal beter zou presteren dan de bredere markt. Een voorwaarde was wel dat er geen verdere en striktere coronabeperkingen van kracht zouden worden.

Lees hier het complete artikel.

Vandaag, woensdag 21 juli werd bekend dat Beter Bed in de eerste zes maanden inderdaad meer omzet heeft geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar de omzet steeg 'slechts' met 0,6 procent tot ruim 97 miljoen euro. De nettowinst steeg van twee naar 3,7 miljoen euro, meldt RetailTrends.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven