Han Bekke benoemd tot erevoorzitter Modint

Ter gelegenheid van het afscheid van Modint-voorzitter Han Bekke vond deze maand in het Bimhuis in Amsterdam het mini-symposium Close plaats. Met vijftig gasten in de zaal en ongeveer eenzelfde aantal via een livestream werd het een middag om niet te vergeten voor Han Bekke. Na acht jaar voorzitterschap geweest te zijn van Modint, brancheorganisatie voor Interieur, tapijt, textiel en mode, en 50 jaar werkzaam te zijn geweest in de sector gaat hij het nu wat rustiger aan doen.


Oud-voorzitter Han Bekke tijdens zijn afscheidssymposium in het Amsterdamse Bimhuis.

Tot zijn verrassing werd Bekke benoemd tot de allereerste erevoorzitter van Modint. “Ik dacht dat ik alles al had gehad”, was zijn reactie bij deze bijzondere benoeming. Hij ontving hiervoor een speciaal door EE Labels gemaakte oorkonde van textiel. Han Bekke was zichtbaar geroerd door deze onderscheiding waarmee de vereniging haar waardering laat blijken voor zijn enorme inzet voor Modint en de gehele sector.

Mooie woorden
Modint directeur Patric Hanselman verwoordde dat met mooie warme woorden: “We hebben in je prijzenkast gekeken en gezien dat je alles al hebt, daarom hebben we iets bedacht dat nog niet bestond, erevoorzitter. Je hebt er, eerst als directeur van Modint en later als voorzitter, voor gezorgd dat er een krachtige brancheorganisatie is ontstaan waarin de belangen van producerende bedrijven worden behartigd."


Han Bekke, de kersverse erevoorzitter van Modint.

Mini symposium Close
Voorafgaand aan het afscheid vond het mini symposium Close plaats, onder leiding van trendwatcher en talentontwikkelaar Isrid van Geuns. Tijdens het congres gingen Han Bekke, Floor Smits (EssenzaHome) Roger Gerards (Meester Opleiding Coupeur), Jelle van Laer (Grosso Moda) en Arnoud Haverlag (ByBorre) met elkaar in gesprek over reshoring, oftewel: kunnen we en willen we textielproducten dichterbij huis gaan produceren?

Floor Smits vertelt hoe van Essenza Home omgaat met haar producenten: "Onze missie is: iedereen lekker laten slapen, zowel de eindgebruiker als de makers. Wij hebben een lange relatie met onze makers op afstand. Wij zijn al 60 jaar een familiebedrijf en de relatie met onze fabrikanten is een belangrijk onderdeel van wie wij zijn. Wij zijn hierin volledig transparant en geven in ons sociaal verslag ook aan wat we hebben bereikt en waarin we nog kunnen verbeteren.” Als brand/marketing manager is zij verantwoordelijk voor de positionering van het merk dat vooral groot is in bedtextiel, maar ook homewear en interieurtextiel in de collectie heeft. 


Jelle van Laer (Grosso Moda) en Floor Smits (Essenza Home) in gesprek tijdens het mini symposium Close.

Erevoorzitter Han Bekke complimenteert Floor hiervoor: “Transparantie is zo belangrijk. Je kunt er als producent in onze sector niet meer omheen. Maar je moet het ook durven om je werkwijze en de stappen die je neemt in de openheid te brengen.”

Lees hier het uitgebreide verslag van de Mini symposium Close.

Meer informatie:
Brancheorganisatie Modint
(088) 810 09 00
Arnhemse Bovenweg 100
3708 AG Zeist
info@modint.nl
www.modint.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven