Oud-medewerker besteelt tuinmeubelenbedrijf voor meer dan 200.000 euro

Een voormalige werknemer van Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo heeft het bedrijf voor meer dan twee ton bestolen. De diefstal kwam aan het licht nadat een van zijn oud-collega's op een ongebruikelijke plek bandensporen had gezien, waarna het bedrijf een onderzoek startte.

De vestiging van Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo.

Uit gegevens van het alarmsysteem werd duidelijk dat de toegangscode van oud-werknemer Maikel Ç. (37) uit Hengelo verschillende keren was ingetoetst op momenten dat het bedrijf gesloten was. Vervolgens kwam na een inventarisatie aan het licht dat er een grote hoeveelheid tuinmeubelen uit het duurste segment was verdwenen, met een waarde van meer dan 200.000 euro. Uiteindelijk werd de dader op heterdaad betrapt, nadat medewerkers zich na sluitingstijd in de winkel hadden verstopt. Achteraf blijkt Maikel Ç., samen met twee aan drugs verslaafde medeverdachten, al vier keer eerder binnen geweest te zijn. 

De officier van justitie eist tegen de drie inbrekers, die niet op de zitting aanwezig waren, celstraffen van 9 tot 10 maanden.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven