Herman Miller voltooit overname van concurrent

Twee maanden geleden bracht Herman Miller naar buiten dat de meubelfabrikant een concurrent over ging nemen, om een kostenbesparing van meer dan 100 miljoen dollar te realiseren. Deze week liet Andi Owen, President en CEO van Herman Miller, weten dat de overname van Knoll voltooid is.

De gecombineerde onderneming omvat nu 19 verschillende merken, aanwezigheid in meer dan 100 landen over de hele wereld, een mondiaal dealernetwerk, 64 showrooms, meer dan 50 fysieke retaillocaties, en internationale multi-channel eCommerce-mogelijkheden.Samenwerken
“De afronding van deze transactie is de eerste stap naar het realiseren van de grote voordelen van deze combinatie", zegt Andi Owen. “We zijn vooral blij dat we de transactie snel hebben kunnen afronden, waardoor we snel kunnen profiteren van de sterke punten van het gecombineerde bedrijf. We zijn een groep mensen en merken die zich laten leiden door een gedeelde visie, gemeenschappelijke waarden en de onophoudelijke commitment aan design. Samen kunnen we werkelijk inclusief zijn, ontwerpen voor iedereen en zorg dragen voor onze planeet. Met een breder portfolio, een grotere wereldwijde voetafdruk en geavanceerde digitale mogelijkheden zijn we er klaar voor om onze klanten overal te ontmoeten waar ze wonen en werken.”


Andi Owen, President en CEO van Herman Miller.

Leiding
Zoals eerder aangekondigd, zal het gecombineerde bedrijf worden geleid door de voormalige President en CEO van Herman Miller, Andi Owen. Naast Owen zal het gecombineerde bedrijf worden geleid door een managementteam van wereldklasse dat bestaat uit leidinggevenden van zowel Herman Miller als Knoll.

Aandelen
De handel in Knoll aandelen zal voor de opening van de markt op 20 juli 2021 worden gestaakt, en elk regulier Knoll aandeel wordt bij de fusie geconverteerd in het recht om 0,32 aandelen in reguliere Herman Miller aandelen te ontvangen. De voltooiing van de transactie resulteert in Herman Miller-aandeelhouders die ongeveer 78% van de gecombineerde onderneming bezitten en Knoll-aandeelhouders die ongeveer 22% bezitten.

Meer informatie:
Herman Miller
www.hermanmiller.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven