Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Novy trekt investeringspartner aan

"Opdat Novy goed gepositioneerd zou zijn voor verdere groei en het leveren van innovatie om onze klanten nu en in de toekomst optimaal te bedienen, gingen de aandeelhouders (Sofindev, BNP Paribas, Korys, familie Lannoy) op zoek naar een solide investeringspartner die ook onze doelstellingen deelde en het best aansloot bij ons merk, onze cultuur en onze toekomstvisie." Na een grondige consultatieperiode maakt Novy sinds 12 juli 2021 deel zal uit vanThe Middleby Corporation. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.



Middleby is een partij in commerciële en residentiële keukenapparatuur en voedselverwerkingsoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Elgin, Illinois, VS, buiten Chicago, en het bedrijf heeft een consistente groei gerealiseerd, zowel organisch als door overnames. In 2020 bedroeg de wereldwijde omzet van Middleby meer dan $2,5 miljard, verdeeld over hun drie business platforms. Het bedrijf heeft een breed productassortiment, waaronder veel producten voor koken en drankenservice. Hun premium huishoudelijke apparaten omvatten de merken Aga, Rangemaster, La Cornue en Viking die gasfornuizen, ovens, grills, inductiekookplaten, buitenapparaten, koelunits en bierkranen produceren.

"Novy staat bekend om zijn marktleidende innovaties en productontwerpen, die een aanvulling vormen op onze groeiende portefeuille van premium residentiële merken. Het bedrijf is goed gepositioneerd in het segment van de inbouwkeukens in de residentiële markt, een categorie die wereldwijd groeit", zegt Tim FitzGerald, CEO van Middleby.  "Wij geloven dat er spannende mogelijkheden zijn om synergiën te realiseren met onze bestaande residentiële merken."

Voor Novy biedt deze nieuwe samenwerking veel kansen op het gebied van productontwikkeling en ook toegang tot een breder internationaal verkoopnetwerk. Door de gedecentraliseerde manier waarop Middleby haar bedrijven opereert, zouden onze klanten en andere belanghebbenden weinig tot geen verandering in de dagelijkse interacties mogen ervaren.

Novy, de Belgische fabrikant van dampkappen en kookplaten, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerespecteerd merk dankzij toonaangevende innovatie, superieure productkwaliteit en toegewijde persoonlijke service. Dit West-Vlaamse bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en werd dit jaar bekroond met de Henri Vandevelde Company Award voor zijn bijzondere aandacht voor design & innovatie doorheen de jaren.

Meer informatie:
Novy
www.novy.com

Publicatiedatum: