Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de tien MKB-vriendelijkste gemeenten

Op 13 juli heeft Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, de prijs voor de MKB-vriendelijkste gemeente uit uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter MKB-beleid. In totaal hebben er 20.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt. Alle gemeenten zijn onderzocht en kregen een plek op de ranglijst. Uit het onderzoek wordt geconcludeerd dat gemeente Rijssen-Holten en stad Eindhoven deze editie het MKB-vriendelijkst zijn.

Winnaars op de pijlers
Gemeente Deventer bleek het hoogst te scoren op de pijlers 'tevredenheid' en 'lokale lasten'. Rijssen-Holten, de meest MKB-vriendelijke gemeente, heeft de beste communicatie en het beste beleid. Rotterdam, dat niet in de top-10 gemeenten staan, heeft volgens ondernemers het beste imago.

De editie 2020-2021 viel samen met corona, een ongekende
situatie. Gemeenten konden veel doen om hun ondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. In onze peiling konden ze daarvoor hun waardering uitspreken. De gemeenten Zwartewaterland, Beesel en Deventer krijgen een een eervolle vermelding, omdat zij de hoogste waardering kregen.


Meubelplein Ekkersrijt is terug te vinden in Eindhoven, de MKB-vriendelijkste stad van Nederland.

Beoordeling
De prijs is niet bepaald door onderzoek vanachter een bureau, maar door het gevoel, de mening van de ondernemer te peilen. Ondernemers konden daarvoor een vragenlijst invullen. Dit doen ze online of door een telefonisch interview. Gemeenten met een MKB-Peiling benaderen ook zelf ondernemers voor de enquĂȘte.

Tijdens de beoordeling is er rekening gehouden met vier verschillende factoren: tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, communicatie en beleid en prijs-kwaliteitverhouding in de gemeente.

Top-10 gemeenten Top-10 steden
Rijssen-Holten
Eindhoven
Eindhoven Almere
Almere Deventer
Noordoostpolder Tilburg
Deventer Breda
Tilburg Groningen
Breda Zoetermeer
Roermond Maastricht
Amstelveen Almelo
Terneuzen Apeldoorn


Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland belt met de winnaars van MKB-Vriendelijkste stad en gemeente.