Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beurs- en designconcept Biënnale Interieur te zien op stadsfestival

Na een eerste succesvolle editie in 2020, presenteert de stad Kortrijk van 15 oktober tot 14 november 2021 de tweede editie van het stadsfestival Wonder.


Een van de panden waar het evenement wordt gehouden.

Verwondering en optimisme staan een maand lang centraal in een parcours voor jong en oud. De creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen van Kortrijk brengen een coherent programma die de creativiteit van de stad en de streek vertegenwoordigen.

De locatie waar dit alles zich afspeelt zijn de fabriekshallen op de voormalige Van Marcke site - ook gekend als de oude De Coene site. Deze bijzondere locatie zorgt voor een buitengewone achtergrond, en wordt voor de eerste keer op deze manier ingenomen.

Deze editie van Wonder krijgt als thema Please, Have A Seat. Samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn: door de coronacrisis beseffen we allemaal extra hard het belang van sociale interactie en de invloed hiervan op de mens en maatschappij. Met dit thema maakt Wonder dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien. Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema.

Blikvanger is het nieuwe beurs- en designconcept van Biënnale Interieur, die een combinatie brengt van een interactieve overzichtsexpo over de stoel en een gecureerde galerie van honderden zitelementen van verschillende stijlen, merken, afwerkingen, prijzen,... die een blik werpt op de must-know of must-have stoelen van het moment. Biënnale Interieur biedt zo een nieuw platform voor merken, ontwerpers en publiek om elkaar te ontmoeten. Het wordt een open, toegankelijk event met zowel een artistieke als commerciële touch.

De studenten Industrieel Productontwerp van Howest presenteren tijdens Wonder hun eigen self-made stoel geïnspireerd op de befaamde Italiaanse ontwerper Enzo Mari en gaan aan de slag met projecties en projection mapping rond het thema van 'Please have a seat'. Designregio Kortrijk geeft een podium aan jong ontwerptalent uit heel Vlaanderen en brengt ze via een belevingsinstallatie samen met de industrie. Verder staan er ook nog geluidskunstinstallaties door het Wilde Westen, een parcours met buiteninstallaties, workshops en architectuurlezingen op het programma.

Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.

Meer informatie:
Please, Have A Seat 
www.interieur.be

Publicatiedatum: