Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kraanproducent Kludi innoveert douchesysteem

Met het Cockpit Explorer douchesysteem biedt kraanproducent Kludi een uitbreiding van het Cockpit-assortiment. Net als grote broer Cockpit Discovery biedt dit douchesysteem gebruiksgemak, hoogwaardige materialen, kwaliteit en modern design. Bovendien heeft Cockpit Explorer eigenschappen die het doucheplezier een extra dimensie geven. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.



De 300 millimeter brede hoofddouche, gevormd naar de contouren van het menselijk lichaam, is vrij te draaien en – evenals de grote handdouche – ook in hoogte verstelbaar. Daardoor is de hoofddouche optimaal af te stemmen op individuele voorkeur en behoefte. Temeer omdat dankzij een geïntegreerd kogelgewricht ook de hoek van de hoofddouche individueel kan worden aangepast. 
Ook een belangrijk voordeel: de ontwerpers hebben het binnenwerk van de hoofdouche zo uitgekiend dat na de douchesessie geen water meer uit de hoofddouche drupt. Daarnaast voorkomt constante drukhouder schade aan de hoofddouche, zelfs wanneer de straalopeningen door kalkafzetting verstopt zouden raken.

Veilige en gemakkelijke bediening
Een typisch kenmerk van het Kludi Cockpit douchesysteem is de eenvoudige en comfortabele bediening. Net als in de cockpit van een vliegtuig of sportwagen, is elke handeling intuïtief en moeiteloos, ongeacht leeftijd, fysiek of eventuele beperking van de gebruiker. Kludi heeft de bediening bewust teruggebracht tot twee bedieningsknoppen die prominent op de voorzijde van de thermostaatkraan zijn geplaatst. Door simpelweg te draaien worden watervolume en temperatuur van de hoofd- en handdouche gekozen; intuïtief, comfortabel en zonder enige fysieke inspanning. De bedieningsknoppen zijn zo ontworpen dat ze perfect in de hand passen en een goede grip en bediening garanderen. De gekantelde positie van 40 graden naar achteren verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk. 

Dankzij de innovatieve TouchProof-technologie (heetwaterblokkering) zijn de bedieningsknoppen thermisch volledig ontkoppeld voor een optimale bescherming tegen verbranden. 

Renovatie
De compacte thermostaatkraan vergt maar weinig ruimte. Daarmee is Kludi Cockpit Explorer bij uitstek geschikt voor kleinere doucheruimten en renovatieprojecten. Groot voordeel daarbij is dat de wandsteun tot 18 cm in hoogte kan worden versteld, zodat bij renovatie eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van bestaande boorgaten. 
100 procent biologisch afbreekbaar
Voor de verpakking van haar producten uit de Cockpit-familie gebruikt Kludi volledig plasticvrije materialen. In plaats van plastic verpakkingen, die na eenmalig gebruik de hoeveelheid afval vergroten en dus het milieu vervuilen, gebruikt Kludi uitsluitend FSC-gecertificeerde, recycleerbare kartonnen dozen en biobased verpakkingsmateriaal. Dit laatste wordt gewonnen uit maïszetmeel, ofwel hernieuwbare grondstoffen, en is 100 procent biologisch afbreekbaar of composteerbaar volgens DIN 13432.

Meer informatie:
Kludi
www.kludi.com

Publicatiedatum: