Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loungestoel met ruige rugleuning afgewerkt met natuurlijke vezels die tot de grond draperen

Ontwerper Paolo Ferrari werkte samen met textielkunstenaar Hiroko Takeda om een handgeweven stoel te maken, die verkrijgbaar is via Twentieth Gallery.

De AME Natural Lounge chair heeft een ruige rugleuning gemaakt van een reeks natuurlijke vezels die zich verzamelen en tot op de grond draperen.

Het ontwerp is geïnspireerd op de Japanse kledingindustrie en in het bijzonder op de "mino", een traditionele regenjas gemaakt van lagen stro. "We zochten naar een verband tussen meubilair en kleding," zei Ferrari, die in Toronto woont, terwijl Takeda vanuit New York City werkt. "Voor ons was het een kans om meubels verder te bekijken dan ergonomie en vorm en om materialiteit op een meer expressieve manier te verkennen."

De rugleuning van de AME Natural Lounge chair is door Takeda met de hand geweven uit een combinatie van katoenen tapegarens, linnen, hennep, zijde, wol en andere vezels, waaronder de industrieel gemaakte wollen bucle die aan de voorkant van de stoel is getrokken.

Elk stuk is uniek, de mix van vezels verschilt van stoel tot stoel.

De stoel is ontworpen als onderdeel van Editions Paolo Ferrari en werd oorspronkelijk gepresenteerd tijdens de New York Design Week. Hij is nu verkrijgbaar via galerie Twentieth in Los Angeles.

Bron: dezeen.com

Publicatiedatum: