Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen

Bedrijf levert 18.000 bedden van gerecycled karton

Atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio 2020 zullen slapen op bedden van gerecycled karton en aanpasbare matrassen van het Japanse beddengoedbedrijf Airweave.

Airweave heeft 18.000 bedden en matrassen ontworpen voor atleten die deze zomer deelnemen aan de Olympische Spelen, waarvan er 8.000 zullen worden hergebruikt voor atleten die deelnemen aan de Paralympics.

De bedframes zijn gemaakt van gerecycleerd karton, terwijl de modulaire matrassen zijn gemaakt van polyethyleenvezels die volgens het merk een onbeperkt aantal keren kunnen worden gerecycleerd.

De slaapuitrusting moest aansluiten bij het duurzaamheidsplan van de Olympische Spelen van Tokio 2020, dat tot doel heeft een duurzamer evenement neer te zetten en innovatieve concepten en oplossingen onder de aandacht te brengen die ook na de Spelen een blijvend effect zullen hebben.

"Het concept was om een lichtgewicht, eenvoudig te monteren matras te maken en te voldoen aan het duurzaamheidsplan van de Spelen," vertelde Airweave aan Dezeen.

De bedframes, die gemaakt zijn van gerecycled karton, zullen eerst worden geleverd aan Olympische atleten. Na de Olympische Spelen zullen 8.000 van de bedframes worden hergebruikt door Paralympische atleten. Na beide Spelen zullen de bedden niet op de vuilstortplaats terechtkomen, maar aan nationale organisaties worden geschonken.

De bedden zijn zo ontworpen dat ze uiterst licht en gemakkelijk te monteren zijn, zodat ze snel en efficiënt van de ene naar de andere locatie kunnen worden overgebracht.

De kartonnen bedframes zullen een versie van Airweave's modulaire matras ondersteunen, die het merk heeft ontworpen om tegemoet te komen aan de grote verscheidenheid aan lichaamstypes van verschillende atleten.

De matras bestaat uit drie afzonderlijke blokken van verende polyethyleenvezels - één om het hoofd en de schouders te ondersteunen, één om het middel te ondersteunen en één om de benen te ondersteunen - die samen in een hoes worden geritst.

Drie delen van de Airweave-matras
Atleten kunnen de matrassen aanpassen aan hun lichaamstype
De matrassen kunnen verder worden aangepast met extra lagen, zoals een pillow top om de zachtheid te verhogen.

In het Olympisch dorp kunnen atleten terecht in een matrassenpascentrum waar ze hulp kunnen krijgen bij het configureren van de matrassen.

Het merk heeft ook een app ontwikkeld om atleten te helpen de beste matras voor hun lichaam te vinden. Gebruikers kunnen foto's indienen en hun lichaamsmaten invoeren in de app om een aanbevolen matrasconfiguratie te krijgen.

De witte matras van Airweave
De matrassen bestaan uit drie polyethyleen blokken die in een dichtritsbare hoes worden geplaatst
Als officiële beddengoedpartner van de Olympische Spelen zal Airweave ook kussens en dekbedden leveren aan de Olympische en Paralympische atletendorpen van Tokyo 2020.

Kartonnen bedden zijn niet de enige nieuwe toevoeging aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Tijdens de Spelen zullen robots van Toyota over het hele terrein worden ingezet om werknemers en aanwezigen te helpen. Toyota heeft ook een vloot van zijn autonome en elektrische e-Palette-voertuigen aangepast om de atleten te bedienen.

De modules kunnen in vier verschillende hardheidsgraden worden besteld en kunnen aan elke kant een ander hardheidsniveau bieden. Hierdoor kunnen atleten hun matrassen aanpassen door de volgorde van de drie blokken te veranderen en ze de ene of de andere kant op te draaien.

"Ons kenmerkende modulaire matrasontwerp maakt het mogelijk de stevigheid aan te passen bij de schouders, taille en benen om de juiste uitlijning van de wervelkolom en slaaphouding te bereiken, waardoor het hoogste niveau van personalisatie voor het unieke lichaamstype van elke atleet mogelijk is," aldus Airweave.

De matrassen kunnen verder worden aangepast met extra lagen, zoals een pillow top om de zachtheid te verhogen.

In het Olympisch Dorp kunnen atleten terecht in een matrassenpascentrum waar ze hulp kunnen krijgen bij het configureren van de matrassen.

Het merk heeft ook een app ontwikkeld om atleten te helpen de beste matras voor hun lichaam te vinden. Gebruikers kunnen foto's indienen en hun lichaamsmaten invoeren in de app om een aanbevolen matrasconfiguratie te krijgen.

Als officiële beddengoedpartner van de Olympische Spelen zal Airweave ook kussens en dekbedden leveren aan de Olympische en Paralympische atletendorpen van Tokyo 2020.

Kartonnen bedden zijn niet de enige nieuwe toevoeging aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Tijdens de Spelen zullen robots van Toyota over het hele terrein worden ingezet om werknemers en deelnemers te helpen. Toyota heeft ook een vloot van zijn autonome en elektrische e-Palette voertuigen aangepast om de atleten te bedienen. 

Bron: dezeen.com

Publicatiedatum: