Ex-directeur Beter Bed krijgt bijna 4 ton

Hugo van den Ochtend, de voormalig cfo van Beter Bed, zal lekker slapen. Hij heeft een ontslagvergoeding van 362 duizend euro meegekregen, blijkt uit het jaarverslag van 2020 waar RTL uitgebreid over berichtte. In 2020 was de omzet van het bedrijf goed voor 222 miljoen euro.Van den Ochtend ging in september 2018 aan de slag als chief financial officer van de destijds kwakkelende onderneming. Eind 2019 vertrok hij plotsklaps, en werd vervangen door de toenmalige toezichthouder Gabrielle Reijnen.

De ontslagvergoeding die Hugo mee zou krijgen zou ongeveer een keer zijn basissalaris uitgekeerd krijgen. Dit is ruim een ton hoger uitgevallen. Dat komt doordat de vertrekpremie niet bestond uit een jaarsalaris, maar uit een afkoopsom van negen maanden en zes maanden doorbetaald tijdens de opzegtermijn.

Uit zijn Linkedin-pagina blijkt overigens dat de 43-jarige Van den Ochtend niet lang zonder werk zat. In maart 2020 ging hij aan de slag bij Ahold Delhaize, als vice-president Finance Europe and Indonesia. Voor zijn komst naar Beter Bed werkte hij ook bij Ahold.

Bron: RTL 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven