Kreon verlicht Belgisch paviljoen op wereldtentoonstelling Dubai

Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 organiseert het emiraat Dubai de wereldtentoonstelling Expo 2020 met als thema "Connecting Minds, Creating the Future". België zal er vertegenwoordigd zijn met het paviljoen The Green Arch, een architecturaal hoogstandje in de vorm van een groene boog met verschillende niveaus. Het omvat onder andere een gastronomisch restaurant, winkelruimtes met Belgisch design en mode, een zakencentrum en een dakterras met bar. kreon maakt er deel uit van het 100% Belgisch verlichtingsteam. Deze sponsoring benadrukt Kreons internationale positie in de high-end architecturale verlichtingswereld, met lokale expertise en aanwezigheid in de economisch meest aantrekkelijke regio’s ter wereld. Kreon wil de bezoeker vooral tonen dat verlichting integraal deel uitmaakt van architectuur en er niet zomaar achteraf aan toegevoegd wordt.

Expo 2020 wil een wereldtentoonstelling zijn met een groene voetafdruk dat zo klimaatneutraal mogelijk gebouwd wordt, met aandacht voor duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Voor kreon als sponsor is dit een belangrijk gegeven.

Volgens kreon is verlichting vandaag bovendien onderdeel van een digitaal en geconnecteerd universum met onder andere het iOT en LIFI, wat een derde impactvolle transformatie in de sector betekent na de introductie van halogeenlicht en de komst van LED-verlichting. Verlichting vormt zo een belangrijk onderdeel van het Expothema “Connecting minds, Creating the Future”.

Verlichting ontworpen voor de architectuur
Kreon wil met deze sponsoring vooral investeren in duurzame relaties en ervaringen, in waardevolle en interessante netwerklocaties en contacten en zijn internationale positie in de high-end architecturale verlichtingswereld benadrukken. Maar tegelijkertijd wil kreon ook een specifieke boodschap overbrengen naar de bezoekers.

The Green Arch
BelExpo coördineert en organiseert de Belgische deelname aan de wereldtentoonstelling. De BEMOB-2020 groep, bestaande uit aannemers BESIX en Vanhout en de bureaus Assar Architects en Vincent Callebaut werd door BelExpo aangesteld voor het ontwerp en de bouw van het Belgisch paviljoen "The Green Arch". De keuze voor onder andere kreon als sponsor werd vooral door deze architecten gemaakt. BelExpo wil een groen en slim België laten zien en de Belgische industriële, technologische en wetenschappelijke knowhow internationaal tentoonstellen. Volgens Belexpo weerspiegelt het paviljoen sober en elegant de "belgitude" en is het leidmotief het katalyseren van architectuur, structuur, energie, landschap en scenografie alsof het hele project met één penlijn was getekend.

Meer informatie:
Kreon
www.kreon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven