Op lichaamsondersteuning, vochtdoorlatendheid en levensduur

Consumentenbond test 46 matrassen

'Goede nachtrust begint met een fijne matras. Daarom testen wij doorlopend matrassen. Zo vind jij de matras die het beste bij jou past', meldt de Consumentenbond, een vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten.
In totaal zijn 46 matrassen getest op onder meer lichaamsondersteuning, vochtdoorlatendheid en levensduur. Een matras van Emma is de Beste uit de Test. Eentje van Meradiso (Lidl) is de Beste Koop.

Boxspring Viggo met een Emma O2 matras. FOTO BETER BED 

'De Emma O2 wordt verkocht als een matras voor iedereen, en dat blijkt ook uit onze test. Bovendien heeft hij goede ligeigenschappen en zijn de voorwaarden gunstig. Een aanrader dus!', schrijft Bart Lucassen, binnen de bond expert Woning & Huishouden.
Volgens hem is Emma een van de bekendste 'bed-in-a-box'-fabrikanten. "Dat wil zeggen dat als je een Emma matras op internet bestelt, je deze opgerold in een doos thuis afgeleverd krijgt. Er is ook maar 1 variant van de matras. Dus geen verschillende hardheden, maar 'één matras voor iedereen'."

Boven het gemiddelde
"De Emma O2 blijkt inderdaad een goede keus voor veel mensen', gaat hij verder. "In onze test voor ondersteuning testen we met vier verschillende proefpersonen drie slaapposities. De Emma O2 scoort op vrijwel elk onderdeel boven het gemiddelde. Maar er zijn op elk onderdeel ook matrassen die het beter doen. De Emma O2 is een goede allrounder dus."

"Waar de Emma O2 écht schittert, is het onderdeel 'ligeigenschappen'. En dan met name de test voor drukverdeling. De uitkomsten van de O2 steken hier met kop en schouders boven de concurrentie uit. Dat wil dus zeggen dat, als je op de O2 ligt, de druk nergens hoog is. En dat je dus waarschijnlijk lekker ligt."

Reacties
NU.nl publiceerde afgelopen weekeinde de uitkomsten. Daar kwamen de nodige reacties op. "De test is te beperkt. Een fabrikant als Auping biedt vijf gewichtsklassen binnen een matras. Juist omdat iemand van 120 kg een andere ondersteuning nodigt heeft dan iemand van 65kg.
Dit neemt de Consumentenbond niet mee in de test. Die kiest voor de gemiddelde (medium). Gevolg is als je deze laat testen op 'levensduur' met een geschat gewicht van 100 kg, dan laat het zich wel raden dat deze niet als beste uit de test komt", schrijft een NU.nl-lezer.

"Vreemde test, alleen koudschuim getest? Geen pocketveer, latex, boxspring of andere techniek? De Consumentenbond-testen zijn vaak goed, maar dit slaat nergens op", reageert een andere lezer.

"Testen van een matras zeggen helemaal niks. Er bestaan geen beste matrassen. De 1 slaapt als een roos op een goedkoop matras terwijl een ander dat doet op een duur matras waar weer een ander geen oog op dicht doet. Dan heb je harde en zachte matrassen en alles wat ertussen zit. Er is niks zo persoonlijks als een matras", schrijft weer een ander.

Bronnen: NU.nl en Consumentenbond


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven