Nieuw bestuur voor koepelorganisatie EucoLight

Bij Eucolight, een Europese samenwerkingsverband van stichtingen die zich bezighouden met de inzameling en recycling van lampen en verlichtingsproducten, is een nieuw bestuur aangetreden. Dat meldt Led Magazine.

EucoLight is de Europese vereniging van inzamel- en recyclingorganisaties voor WEEE-lampen en verlichting. Namens haar leden houdt EucoLight zich bezig met alles wat te maken heeft met de WEEE-richtlijn, wetgevingen en standaarden die van invloed zijn op de inzameling en recycling van WEEE-verlichting.


Gied van Hoorn die Nederland vertegenwoordigt.

Italiaan en Nederlander
​De Italiaan Fabrizio D'Amico (57), general manager van Ecolamp, volgt Hervé Grimaud op als voorzitter. De Nederlander Gied van Hoorn van Stichting LightRec Nederland is herkozen als bestuurslid (secretaris). Verder bestaat het nieuwe bestuur uit Tomáš Rychetský (vice-voorzitter), Stephan Riemann (penningmeester) en Ourania Georgoutsakou (vertegenwoordigster van Lighting Europe).

Fabrizio D'Amico is al 13 jaar actief op het gebied van recycling van verlichting, als algemeen directeur van het Italiaanse consortium Ecolamp en als voorzitter van het Italiaanse coördinatiecentrum voor e-waste (van 2014 tot 2016). In die hoedanigheid was hij een van de medegrondleggers van EucoLight.

Lees hier het hele artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven