Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De laatste interieurtrends van 2021

In deze blog nemen we je mee in de laatste interieur trends van 2021. Op deze manier ben je weer volledig op de hoogte van alle nieuwtjes en must-haves voor dit jaar. Bij Rebel House in Ulft zijn veel van deze spraakmakende meubels en interieurstukken te vinden.



Trend 1 – Lichte houtsoorten
Bekend van vele Scandinavische interieurs, de lichte houttinten. Ook dit jaar zijn ze weer erg in trek en daardoor steeds vaker terug te zien in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Met name in meubels en vloeren zie je eikenhout, bamboe en acaciahout terug. Zorg er hierbij wel voor dat je verschillende kleurtonen gebruikt, zodat het niet saai wordt. Combineer ze met natuurlijke tinten zoals blauw, groen en bruin om mooie nuances aan te brengen.

Trend 2 – Haal de natuur in huis
Niet helemaal nieuw, maar sinds 2014 nemen het gebruik van planten en bloemen in het interieur alleen maar meer toe. Ook in 2021 blijft deze trend zich aanhouden. Zo is er niets mooiers dan de natuur van buiten naar binnen te verbinden. Zo voelt het als een fijne, kleurrijke en gezonde leefomgeving.

Naast echte planten en bloemen zijn de droogbloemen ook ‘hot’. Deze hoef je minder te onderhouden en zijn bovenal duurzaam en stijlen veel elementen in huis af.

Trend 3 – Rustgevend donkerblauw
Terug van weggeweest, donkerblauw! Een kleur die rust, koelte en vertrouwen brengt. En bovendien, wanneer goed gebruikt, ook klassieke luxe. Met donkerblauwe muren, meubels of accessoires heb je een tijdloze kleur te pakken die je goed kunt combineren met warme kleurtonen zoals diverse houtsoorten, metalen en stoffen.

Ook voor de warme zomeravonden in de slaapkamer zorgt het voor een frissere uitstraling en draagt het onopgemerkt bij aan een goede nachtrust.

Trend 4 – Duurzame items
Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Dit geldt ook voor design en interieur. Zo zijn nieuwe accessoires tegenwoordig steeds vaker van bio plastic. Daarnaast kun je ook kiezen voor oude, vintage meubels die je, door ze op te knappen, een nieuw leven in kunt blazen.

Trend 5 – Statement piece
Impact maken met een pronkstuk is helemaal 2021. Opvallende items springen in het oog en zorgen voor een verrassend interieur. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk schilderij, grote plantenpotten, een opvallend beeld of een By Boo stoel. Dit soort items zijn mooi te personaliseren waardoor je extra sfeer creëert. Met een sterk statement piece zorg je in één keer voor een stijlvolle look.  

Publicatiedatum: