Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manager Eelke Keersemaker van Sanimex Design BV:

'Slimme Aqualisa niet alleen leuke gadget, ook ideaal voor kinderen en hulpbehoevenden'

"Niet alleen voor huishoudens met kinderen en instellingen met zorgbehoevenden, maar ook voor mannen en vrouwen die van gadgets houden is Aqualisa het neusje van de zalm als het gaat om gepersonaliseerde bad- en douche-ervaringen", vertelt manager Eelke Keersemaker. Het merk ontwikkelde de allereerste elektronische mengkraan en is nu de voortrekker van de smart home-technologie in de badkamer. Die is vandaag en morgen (woensdag 7 en donderdag 8 juli) te zien bij groothandel Sanimex Design in Heinkenszand. Daar staat een trailer waarin live het systeem wordt gedemonstreerd. Wonen360 ging er alvast een kijkje nemen.

Eelke Keersemaker van Sanimex Design poseert in de demowagen van Aqualisa, bij een smartshower.

De nieuwste innovatie van Aqualisa is een slimme mengkraan met spraakactivering en app control waarbij je vanaf vrijwel elke plek in huis je bad of douche bedient. De grote voordelen: comfort en installatiegemak. 

Nooit meer te hete baden.

Aqualisa heeft een technologie die de watertemperatuur 10 keer per seconde meet zodat het water altijd op de juiste temperatuur stroomt. "Dus nooit meer te hete baden in zorginstellingen en nooit meer te hete waterstralen uit een douchekop waaronder kleine kinderen en ouderen zich kunnen verbranden", haalt Eelke als voorbeeld aan.

Afstandsbediening
"Een nabijheidssensor houdt de omgeving in de gaten. Zo gauw je  een stap achteruit zet, stopt het water, zodat je energie en water bespaart. In de koude wintermaanden kun je direct een douche nemen, want het water wordt voorverwarmd en 'wacht' vervolgens op jou, zodat je water bespaart. Verder is er een afstandsbediening om de douche in te schakelen zodat je ervan kunt genieten zodra het water warm is.
Ook ideaal: een bad dat weet hoe hoog het water mag komen zodat je met een gerust hart iets anders kunt doen terwijl het volloopt. Verder kun je precies bijhouden welk kind hoe lang onder de douche staat. Ideaal om mee te nemen in een gesprek over waterbesparing", legt Eelke met een knipoog uit. "Ook ideaal voor bijvoorbeeld een Bed & Breakfast, omdat je de maximale duur in kunt stellen. Kortom een interessante, maar bovenal functionele gadget", is hij van mening.

Met dit systeem behoren mengkranen tot de verleden tijd. Ziet er niet alleen mooi uit, is ook makkelijk schoon te houden.

Handig
"Ideaal van de douchknop is dat deze te programmeren is voor meerdere personen", vervolgt hij. "Je klikt op de foto van je kind en de douche gaat aan op de gewenste temperatuur. De temperatuur en het aan- en uitzetten kan ook via de tablet. Dat is bijvoorbeeld handig, om je huisdier onder de douche te zetten. Maar in de zorg is het ook handig om de cliënten te douchen zonder zelf nat te worden. Op de box is een maximale temperatuur in te stellen om te voorkomen dat het water te heet wordt, dat voorkomt verbranding bij kleine kinderen of cliënten in de zorg."



Installatie
De installatie is vrij eenvoudig. "Je kunt de techniek met vrij eenvoudige handelingen op bijvoorbeeld tien meter van je badkamer installeren. De box kan namelijk tot een afstand van 12 meter van de badkamer geplaatst worden. De box koppel je aan wifi."
De Aqualisa is als complete set leverbaar, inclusief verdeelbox en slang. "Bij de ketel komt de verdeelbox voor koud en warm water, daar komt het water gemengd uit. Het gemengde water van de juiste temperatuur gaat naar de douchekop die handmatig te bedienen is, maar ook te bedienen is met een tablet, telefoon of via spraak. Veel mensen zijn al gewend om apparaten via de app of spraak te bedienen. De app is op verschillende telefoons te zetten, dus iedereen kan hem bedienen.

Onderhoud
Het onderhoud is eveneens eenvoudig, aldus Eelke. "De zeefjes zijn makkelijk te reinigen, waardoor het apparaat minder gevoelig is voor kalk. Verder is de temperatuur enorm stabiel. Die wordt 200 keer per seconde gecontroleerd. Die reageert zo snel dat je de temperatuurschommeling niet eens voelt. Kortom: besparing, veiligheid en comfort via één knop", somt hij op.

De demowagen van Aqualisa. De demonstratie wordt gehouden op 7 en 8 juli. In verband met de huidige coronamaatregelen is registratie vooraf vereist.

Tegelijkertijd zet ook verlichtingsleverancier Meeuse LED de deuren van haar pand open. Het bedrijf zit onder een dak met Sanimex Design. Meeuse LED is specialist in het vervangen van binnen- en buitenverlichting. "Winkels, kantoren, magazijnen en fabrieken zijn plaatsen waar enorm veel bespaard kan worden op de verlichtingskosten, omdat de verlichting daar veel branduren maakt. Het vervangen van de oude lichtinstallaties zal niet alleen financiële voordelen opleveren, maar ook waardevolle, niet-kost gerelateerde voordelen", legt eigenaar Rien Meeuse uit. Later deze week via dit nieuwsplatform meer over Meeuse LED.

"We zien deze twee dagen als een try out. In het najaar herhalen we deze demonstratie en zetten we het grootser op", blikt Eelke alvast vooruit.

Meer informatie:
Sanimex Design
info@sanimexdesign.com  
www.sanimexdesign.com