Nieuwe collectie lampen Kundalini

Kundalini zet zijn onderzoek naar materiaal en licht voort met de presentatie van de nieuwe collectie 2021: hanglampen en vloer- en tafellampen met een uitgesproken visuele component door middel van poëtische vormen. Onderzoek op technologisch gebied, gecombineerd met een zorgvuldige selectie van materialen, is een essentieel onderdeel van Kundalini's proces van het ontwerpen van lampen. Elk model is het resultaat van een gedetailleerde studie waarvan het doel is te begrijpen welk materiaal het meest geschikt is voor zijn conformatie: metaal, glas, keramiek en plastic worden bewerkt door deskundige fabrikanten om de hoogste kwaliteit van het product te garanderen.Met haar collecties interpreteert het bedrijf eenvoudige vormen, geïnspireerd door de natuur, waarvan de profielen worden getransformeerd in verlichtingsarmaturen met een sterke esthetische aantrekkingskracht.

Tyla, de staande lamp ontworpen door Marc Sadler, met zijn profiel geïnspireerd op de waterplant Typha latifolia. Drie slanke stengels fungeren als steunen, terwijl de geblazen glazen kap, met zijn lichte en etherische ontwerp, heldere gefacetteerde oppervlakken creëert, die doen denken aan de beweging van planten in de wind.

De structuur van Dala, een plafondlamp ontworpen door Francesca Smiraglia, roept de beweging op van een bloemkroon die het licht omarmt met de twee metalen omhulsels. De manier waarop ze elkaar overlappen doet denken aan de bloemblaadjes van een bloem die de grote centrale diffuser omringen.

Er zijn ook verwijzingen naar de erfenis van het verleden, bestaande uit geometrische vormen en tekens met een knipoog naar dagelijkse voorwerpen, zoals de contouren van gloeilampen en glazen, getransporteerd naar het heden met een nieuwe en eigentijdse look, spelend met materiaal om verlichtingsarmaturen te vormen met een gedurfd, tot nadenken stemmend element.
 
Bolha en Jer, glazen hanglampen ontworpen door Valerio Sommella en Anonima Luci, zijn het resultaat van deze studie. De eerste maakt een statement met zijn etherische, transparante belvorm. De centrale cilinder doet denken aan de gloeidraden van traditionele gloeilampen en creëert ongewone lichtbrekingen in de interactie met het glas.

De cilindrische vorm van Jer, bestaande uit glas dat met de hand op het oppervlak is geslepen, waardoor een lineair geometrisch patroon ontstaat, doet denken aan collecties vintage glazen, maar met een eigentijdse twist. Jer past perfect in de woonkamer en definieert decors met zachte verlichting.

De archetypische vorm van de cirkel wordt door Robert Dabi verkend met Poise, een tafellamp waarin het licht centraal staat. De staaf, die op een raaklijn is geplaatst, maakt het mogelijk voortdurend veranderende lichtconfiguraties te creëren door directe interactie met de gebruiker.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven