Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rutger Hooghoed: "Met Vandaglas positioneren we een compleet nieuw merk"

In 2019 besluit Glassolutions uit de Saint-Gobain groep te stappen en als zelfstandig bedrijf verder te gaan. De glasdistributeur is ambitieus en wil stappen vooruit maken. Daarbij hoort een frisse, nieuwe naam. Vol trots introduceert commercieel directeur Rutger Hooghoed in juni 2021 de nieuwe naam Vandaglas, zo vertelt hij aan Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).



Landelijke dekking
Als glasverwerkend bedrijf met vijf regionale verkoopkantoren, drie industriële verkoopkantoren en drie fabrieken met elk hun eigen specialiteit werkt Vandaglas aan uiteenlopende glasoplossingen voor de gehele bouwkolom in Nederland. "Twee van de drie industriële verkoopkantoren bedienen de top van de gevelbouwers, timmerfabrikanten en glasgroothandelaren en het derde kantoor draagt zorg voor de badkamerindustrie," aldus Hooghoed.

Trots op onze mensen
Gevraagd naar de sterke punten van zijn bedrijf antwoordt hij zonder aarzelen: "Onze mensen zijn onze kracht. We beschikken over doorgewinterde glaskenners op alle niveaus. Van specialisten op de fabrieksvloer tot experts die innovatieve oplossingen bedenken voor complexe glazen gevels. Daarin gaan we ver. Sommige techneuten doen niets anders dan ingewikkelde berekeningen maken voor architecten, aannemers of gevelbouwers. Ons motto is niet voor niks Thinking beyond the ordinary."



De lat een stukje hoger leggen
Vandaglas is onafhankelijk van Saint-Gobain maar er bestaat wel een partnerschap tussen de twee bedrijven. Hooghoed vertelt: "Ons beleid was steeds om al het goede van Saint-Gobain behouden, met name op het gebied van productinnovaties en het uitgebreide productaanbod. Daarnaast willen echter meer en leggen de lat steeds een stukje hoger. Onze wens is ondernemender en daadkrachtiger te zijn. Dat gaat een stuk eenvoudiger als zelfstandig bedrijf met korte lijnen. Als we iets goeds in handen hebben, kunnen we het nu bij wijze van spreken morgen daadwerkelijk uitvoeren. Daar geniet ik enorm van.’’

Vandaglas geeft een plan B
Hooghoed vervolgt: "Met Vandaglas positioneren we een compleet nieuw merk in de markt. Voor de bouwkolom blijven we dezelfde betrouwbare en innovatieve partner. We blijven de producten van Saint-Gobain promoten en engineeren, zij het nu als zelfstandige. Maar het mooie is dat we nu ook een plan B kunnen aanbieden. Mocht de architect net een andere wens hebben dan de producten van Saint-Gobain, dan kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden bij een andere leverancier. Dat wil ik heel graag duidelijk maken aan de architect. Onze architectenbezoekers blijven hun werk doen op dezelfde manier, alleen nu met extra mogelijkheden en onder een andere naam."

Lees hier het hele artikel.

Publicatiedatum: