Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Afspraken inrichting thuiswerkplek blijven achter'

De meeste bedrijven maken afspraken over software, computer- of telefoongebruik. In mindere mate zijn er afspraken over werktijden of de inrichting van het thuiskantoor. Dit blijkt uit de Thuiswerk Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 3.000 Nederlanders in loondienst.

Afspraken thuiswerken meestal ICT gerelateerd
Bij de meerderheid van de werkenden is er niets afgesproken met werkgevers over de thuiswerkplek (67%) of werktijden tijdens het thuiswerken (60%). Voor minder dan een kwart van de bedrijven zijn deze zaken voor het hele bedrijf vastgelegd. Dit staat in schril contrast met zaken als het gebruik van computersoftware (59%), personal computers (51%) of telefoongebruik (47%), die vaak bedrijfsbreed zijn vastgelegd.



Bedrijfsgrootte beïnvloedt afspraken
De mate waarin afspraken worden gemaakt is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Werktijden zijn relatief vaker vastgelegd door kleinere bedrijven, terwijl het gebruik van computers, telefoons en software veel vaker is vastgelegd bij de grotere bedrijven vanaf 100 werknemers. Afspraken met werknemers over de inrichting van de thuiswerkplek blijven achter. Weinig bedrijven, ongeacht de omvang, maken hier afspraken over.

Faciliteiten vaak goed beoordeeld
Een ruime meerderheid van de thuiswerkers vindt dat zij goede mogelijkheden hebben om thuis te kunnen werken. Bijna driekwart van (73%) van de thuiswerkers beoordeelt de eigen faciliteiten als (zeer) goed. Slechts 7% van de thuiswerkers vindt dat zij helemaal geen goede mogelijkheden hebben om thuis te werken.

Meer informatie:
Multiscope
info@multiscope.nl
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: