Oudste weverij van België lanceert innovatie in decoratief tapijt

Al meer dan 173 jaar weeft de Calcutta-fabriek, uit Sleidinge bij Gent, luxe textiel voor het interieur. Calcutta is daarmee de oudste weverij van België: springlevend en gevestigd in hartje Europa.

Calcutta’s hoogwaardige rolgordijnen en akoestische muurbekleding staan bij topdecorateurs wereldwijd bekend als een unieke combinatie van technisch volmaakt én decoratief. Om een totaal interieur aan te kunnen kleden kwam de evidente marktvraag naar tapijt.

De afdeling Innovation & Development van Calcutta kreeg een zeer duidelijke missie: "Out of the box” denken om een “​​Tapijt in the box” te ontwerpen.

Na een uitgebreid marktonderzoek waaraan het tapijt van de toekomst diende te voldoen, ontwikkelde Calcutta een super sterk en resilient tapijt:

“The Jackie Rug in a box”:

Ø  Opvouwbaar en handig transporteerbaar in een box

Ø  Wasbaar in een wasmachine

Ø  Makkelijk te installeren, te hanteren en weg te bergen

Ø  Recycleerbaar“The Jackie-Rug” wordt geleverd in een hippe elegante doos, komt als een cadeautje op een serveerschaal, wordt verpakt in zijdepapier samen met een ecologisch anti-slip ondertapijt, alsof het een handtas is. Het reukzintuig wordt geprikkeld door een heel aangenaam licht parfum. Het openen van de box met de daarbij horende beleving is een duidelijke trend (unboxing experience).

Het is een compleet nieuwe productcategorie in tapijt die Calcutta trots “The Jackie-Rug” noemt.

Op de keerzijde vertoont het Jackie-tapijt een fijn getekende decoratieve kant. De bovenzijde is ontworpen met moderne en klassieke motieven in een veelheid van kleurstellingen. Het tapijt ligt perfect vlak op de grond zonder ook maar enige spanning. Dit maakt het gemakkelijker om er veilig op te stappen of eroverheen te rollen en minimaliseert het struikelgevaar. Omdat het licht en opvouwbaar is, is het gemakkelijker en efficiënter te vervoeren, vooral door de moderne koeriersdiensten of door de consument. Out of the box denken resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk... Omdat het licht en soepel is, kan het Jackie-tapijt ook worden gebruikt als een akoestisch designtapijt. De uitvinding wordt beschermd via een octrooi.

"The Jackie-rug" wordt gelanceerd onder Calcutta's jonge en hippe lifestyle-merk "Jackie and the Fish" (www.jackie-and-the-fish.com).

“First Catch” is de eerste collectie van Jackie & The Fish: Het jacquardweefsel geeft een gestructureerde uitstraling en de dessins zijn exclusief. De maten zijn aanpasbaar en u kunt elke kleur kiezen. U kunt zelfs uw eigen ontwerp indienen om te ontwikkelen.

Meer informatie:
Calcutta
Christof Vermeersch  
+32 479 30 6000    
c.vermeersch@calcutta.be 
www.calcutta.be 

Calcutta Home Fashion Group
Schoolstraat 20
9940 Sleidinge (Evergem)
België


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven