Vloerkledenwinkel is een begrip in de Benelux geworden

Michiel Kroon: "Nadat we vloerkleden online gingen aanbieden, maakten we een enorme groeispurt"

Toen in 1997 de kans zich voordeed om een winkel in wooninrichting over te nemen, aarzelde Michiel Kroon geen moment en richtte Kroon Wonen in Hilversum op. Daarna wist de ondernemer als eerste van Nederland online vloerkleden te verkopen, waarna de handel in een stroomversnelling kwam. Momenteel is Vloerkledenwinkel.nl een gerenommeerd bedrijf en nog steeds in ontwikkeling.


Michiel Kroon in de winkel te Hilversum.

Begrip in 't Gooi
Het verhaal gaat al 40 jaar terug, toen Michiel Kroon, eigenaar van Vloerkledenwinkel.nl, door zijn vader werd meegenomen in de wereld van de tapijten. Zijn vader, Evert Kroon werkte jarenlang bij het Nederlandse  Brink & Campman, een internationaal merk voor vloerkleden. Hierdoor raakte Michiel steeds meer verbonden met het ambachtelijke vak en leerde alles over de facetten rondom vloerkleden. Zodoende trad hij ook in de voetsporen van zijn vader. 

Michiel: ''Toen in 1997 de kans zich voordeed om een winkel in wooninrichting over te nemen, aarzelde ik geen moment en richtte Kroon Wonen in Hilversum op. Ik voerde de dagelijkse bedrijfsvoering en maakte dankbaar gebruik van de vele jaren kennis en het netwerk van mijn vader. Zo kon Kroon Wonen uitgroeien tot een begrip in 't Gooi. De zaken gingen zo goed dat ik al een paar jaar na oprichting besloot om me uitsluitend op vloerkleden te richten. Vaak zijn vloerkleden namelijk maar een klein gedeelte van een winkel."


Een blik in de showroom.

Online verkoop
Als een van de eerste ondernemers van Nederland startte Michiel met de online verkoop van vloerkleden. ''Eerlijk gezegd kwam mijn vader hiermee'', vertelt Michiel lachend in de showroom te Hilversum. ''Hij zei tegen mij, 'Michiel ik denk dat online het helemaal gaat worden en hier moeten we ook op inspelen'. Zo gezegd zo gedaan. Wij waren een van de eerste die online vloerkleden gingen verkopen, via een webshop. Zo is vloerkledenwinkel.nl ontstaan."

Klanten door heel Nederland en België werden aangetrokken door de kennis en kunde van Vloerkledenwinkel. Interieurmagazines wisten de weg naar Vloerkledenwinkel te vinden en de vloerkleden figureerden regelmatig in fotoshoots en televisieprogramma’s. 

Doordat Michiel online vloerkleden ging verkopen, groeide het bedrijf gigantisch. ''We hebben vanaf dat moment een enorme groei meegemaakt en wilden onze brand nog meer uitbouwen. Grote retailers als Bol.com en Flinders klopten bij ons aan voor een samenwerking. Dit voelde als een enorme eer.''

Woonbeurs
In 2009 werd Michiel benaderd voor een last minute deelname aan de woonbeurs, dat nu vtwonen & designbeurs is. ''Ik had er totaal geen verwachtingen van, maar we kregen enorm veel positieve reacties van consumenten. Daarnaast wilden ook bedrijven onze vloerkleden inkopen en zo ben ik rond 2018 met een groothandel begonnen.''

Naast verkopen van een grote collectie vloerkleden, ontwerpt en produceert Vloerkledenwinkel ook zelf vloerkleden, zoals eigen merk MOMO Rugs. ''We werken samen met toonaangevende ontwerpers en produceren de kleden in diverse landen. In onze eigen fabriek in België worden diverse collecties met zorg en aandacht gemaakt. Door de uitgebreide mogelijkheden voor dessins en maatwerk, kopen gerenommeerde woonwinkels en -professionals hun vloerkleden graag bij ons in.''

Ook is de winkel in Hilversum geselecteerd als flagshipstore van Brink & Campman. ''Een knipoog naar het verleden, omdat mijn vader daar vroeger werkzaam was'', vertelt Michiel met gepaste trots. ''Brink & Campman is een Nederlandse fabrikant van vloerkleden. Met ruim 100 jaar ervaring in het produceren van moderne vloerkleden van hoge kwaliteit is het bedrijf een wereldwijd begrip."

Ontwikkeling
Vloerkledenwinkel is altijd op zoek naar innovaties. ''Wij hebben de ambitie altijd voorop te lopen op het gebied van digitale innovatie om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Hierdoor bieden we veel extra services aan en kan de klant via de Vloerkleed Visualizer bekijken hoe een kleed in de webshop in het gewenste interieur staat.''

Naast de digitale ontwikkelingen blijft het vloerkledenbedrijf ook innoveren in producten, die betrekking hebben op duurzaamheid, recyclebaar en gebruik van nieuwe materialen. 

Meer informatie:
Vloerkledenwinkel - Michiel Kroon
Vreelandseweg 40c
1216 CH Hilversum
Tel. 035-3030009
michiel@vloerkledenwinkel.nl
www.vloerkledenwinkel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven