Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Quadrodesign viert 20-jarig jubileum

Het onderzoek naar nieuwe ontwerpen die tegelijkertijd duurzaam, technologisch, betrouwbaar en tijdloos modern zijn, is de motor geweest van de 20 jaar activiteit van Quadrodesign. Roestvrij staal heeft altijd centraal gestaan in de focus van het bedrijf: een edel metaal dat in staat is om onuitputtelijke suggesties te bieden, in termen van design en gebruik. Rekening houdend met de geschiedenis van het design en de intrensieke formele en culturele achtergrond, herwerkt Quadrodesign het tot vormen die ver van stereotypen verwijderd zijn.



En het is in dit scenario dat Valvola01 en Valvola02 zijn ontworpen: de charme van de industriële kranen met de typische hydraulische en gaskogelkranen zijn de inspiratie voor een synthetische en zeer moderne formele herinterpretatie.

De Q-collectie daarentegen is een hommage aan "Quadrodesign", en vertegenwoordigt de esthetische synthese en het ontwerpproces van het bedrijf, om deze reden het gebruik van de initialen van het merk. Een kraan waarin formele essentie, aandacht voor detail en geavanceerde technologische oplossingen expressieve kracht vinden. Twee zuivere geometrische vormen, boven elkaar geplaatst en uitgelijnd, om een nieuw architecturaal model te vormen.
De collecties - vervaardigd uit roestvrij staal AISI316L - zijn ontworpen door Studio Adolini in naam van een maximale flexibiliteit voor een vrije combinatie van elementen die aan elke context en behoefte kunnen worden aangepast, hoofdkenmerk van alle Quadrodesign collecties. Een enkel ingebouwd systeem dat de gebruiker in staat stelt het te combineren met verschillende toevoerelementen en zo de verschillende formele oplossingen te bepalen volgens een breed typologisch programma.

Deze filosofie is niet alleen in de producten aanwezig, maar ook in de door Iacopo Carapelli ondertekende bedrijfsvideo, die voor de viering van het jubileum werd ontworpen. Iacopo is een jonge maar bekwame en succesvolle filmregisseur: dankzij zijn sterke emotionele storytelling wil de video een precies concept vertellen, "een ode aan staal en water", en zo de merkwaarden en de essentiële band die het bedrijf met water heeft, onderstrepen.

Meer informatie:
Clara Buoncristiani 
PR Boutique Firm s.r.l.
Via S. Giovanni Bosco, 6
25125 Brescia (BS), Italië 
+39 030 0972748
info@clarabuoncristiani.it

Publicatiedatum: