Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Merel Philippart van Makus:

"Met bijna tien verkooppunten staan we nog maar aan het begin van deze groeifase"

"Een product geboren uit een duurzaam hart." Dat is hoe Merel Philippart van Makus haar product beschrijft. Twee jaar geleden heeft ze de Tesla onder de inductiekookplaten ontwikkeld. Deze liggen inmiddels bij bijna tien verkooppunten in Nederland. "We hoeven niet in iedere showroom vertegenwoordigd te zijn. Willen in die showrooms zijn die fan zijn van ons product."



Voorheen was Merel werkzaam in de duurzame advieswereld. In die functie had ze veel met duurzaamheid en innoveren van doen. "Het doel was vaak om burgers te overtuigen om hun leefomgeving te verduurzamen. . Ik kwam erachter dat het aantrekkelijk maken van duurzame producten ook een belangrijke rol kan spelen. Met alleen overtuigen wordt het lastig. " Zo kwam ze op het idee om inductiekookplaten te ontwerpen met een design. "Gas gaat steeds meer de keuken uit en inductie komt erin. Een zwarte plaat is niet altijd een aanwinst dus waarom geen designstuk ervan maken." 

Merel beschrijft zichzelf als een manusje van alles. "Ik wil en kan veel maken." Het woord manusje en maken bracht ze op het idee om het merk Makus te laten heten. "Het is makkelijk te onthouden en past precies bij wie ik ben."



De kookplaten van Makus worden gemaakt van de beste producten volgens Philippart. "Het keramische glas als toplaag komt van Schott Ceran, een bekend merk als het om inductiekookplaten gaat. Het apparaat wordt van de beste kwaliteitsproducten gemaakt. Dankzij de samenwerking met onze Duitse partners hebben we tot nu toe nog geen klachten ontvangen over onze de werking van producten." 

"We krijgen veel positieve reacties van klanten en zakelijke relaties", gaat ze verder. "Het fleurt niet alleen de keuken op maar ook de showroom van mijn klanten. Naast zwart was een witte kookplaat al een bekend fenomeen, maar met een eigen design is naar mijn weten niet elders verkrijgbaar." De duurzame kookplaten van Makus zijn te verkrijgen met patronen, maar ook in een geheel eigen design. "De honingraat is een gewild patroon, maar je ziet ook dat er wordt gekozen voor een marmerlook of juist effen." 



De komende jaren ziet ze met een grote glimlach tegemoet. In het eerste jaar dat het product in de winkels ligt loopt het goed. "Met de bijna tien verkooppunten in Nederland staan we nog maar aan het begin van deze groeifase. Ik wil het niet gaan forceren, groeien moet geleidelijk en op het juiste moment gaan. Eind dit jaar voorzie ik Makus is dertig showrooms liggen. We staan altijd open voor vrijblijvende gesprekken met potentiƫle retailers. Als mensen eenmaal ons product zien, zijn ze verkocht en willen ze de design kookplaat in de winkel. Vaak zijn dit de retailers die er voor kiezen om het net iets anders te doen dan standaard."

Meer informatie:
Makus
Formosastraat 49
1094 SW Amsterdam 
info@makuskitchen.com 
www.makuskitchen.com