Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EFF collectie Headlam gericht op duurzaamheid

Het jaar 2021 is het jaar waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint centraal staan, ook bij groothandel Headlam. Bij ieder reclameblok komt wel een commercial voorbij waarin dit onder de aandacht gebracht wordt. "Ons motto is 'leef bewust, begin bij jezelf!'" Dat schrijft Headlam in een persbericht.



"Ook bij ons staan de onderwerpen duurzaamheid en ecologische footprint centraal, zowel in ons collectie aanbod als onze alledaagse bezigheden. Op onze socials en op onze website laten wij de komende tijd onze EFF's (Eco Friendly Favourites) voorbij komen. Ze zijn herkenbaar aan ons label EFF. Onze relaties laten we er graag kennis mee maken."

De vloerkleden uit de lifestyle-interior collectie
Waarom krijgen deze ons label EFF? Omdat al deze vloerkleden het Oekotex label dragen. Öko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het label kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels. Het label wordt beheerd door International Öko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Meer lezen over Oekotex en Groen geproduceerd? Klik hier

Vinyl Victory collectie
Naast het feit dat de items uit de Victory serie geheel in Nederland geproduceerd worden en daarmee snel leverbaar zijn, is ook de ecologische footprint klein die daarmee achtergelaten wordt. Tevens zijn deze vinyl items volledig recyclebaar. "Zeker een rede om deze hele lijn vinyl Victory te benoemen als één van onze EFF."

Forbo Flooring op nummer een
Met stip op nummer 1 staan de Marmoleum vloeren van Forbo. Marmoleum wordt CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie! Marmoleum combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld. Forbo Flooring is door het publiek gekozen als duurzaamste bedrijf van Nederland. De vloerproducent ontving ruim de meeste stemmen in de verkiezing, georganiseerd door de Stichting Nederland CO2 Neutraal.

Meer informatie:
Headlam
www.headlam.nl

Publicatiedatum: