Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Eenvrouwzaak' van Esther Veenstra viert 5-jarig bestaan

'Ineens lag de B2B-handel op zijn gat'

Waar Fabryk Design in 2016 begon als 'eenvrouwzaak; is het vijf jaar later uitgegroeid naar een volwaardig bedrijf met 11 medewerkers, studenten en deelnemers. De woonwinkel uit Donkerbroek verkoopt haar wand- en woondecoraties aan design particulieren via de webshop en via dealers in binnen en buitenland.

Al de producten komen mede tot stand met hulp van deelnemers uit dagbesteding. "Een geweldige win/win situatie waarin in deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een plekje krijgen binnen de veilige muren van Fabryk Design", vertelt trotse eigenaar Esther Veenstra.



Pittig jaar achter de rug
Esther vertelt dat het afgelopen jaar niet gemakkelijk is geweest: "corona heeft ook bij ons het afgelopen jaar er flink ingehakt. Ineens lag onze hele business to business handel op zijn gat, mochten onze deelnemer niet meer naar hun vertrouwde plek en mochten wij geen workshops meer geven. We hebben zoals zovele ondernemers slapeloze nachten gehad en veel moeten inleveren. Maar zoals Johan Cruijff dat zo mooi zegt 'elk nadeel heb zijn voordeel' het heeft ervoor gezorgd dat we nog creatiever werden en nog veel meer interactie hebben gezocht met onze klanten, volgers op social media, infuencers en afnemers."



Samenwerken
Wat onderscheidt Fabryk Design van anderen? "Bij alles wat wij maken, ontwerpen en verzenden worden onze deelnemers betrokken", geeft Esther aan, "de een heeft een geweldig talent voor tekenen en een ander kan inpakken als de beste. Zo kijken we per deelnemer welke activiteiten het beste bij ze past of waar ze zich in willen ontwikkelen. Daarnaast proberen we zo duurzaam mogelijk te produceren en te verzenden."

Het bedrijf uit Donkerbroek werkt samen met lokale ondernemers en al het productiemateriaal komt uit Nederland. Ieder jaar lanceert het bedrijf een tuincollectie, on-the-wall collectie, kinderkamer accessoires en muurcirkels en kussens. Daarnaast is er een giftshop gevuld met cadeaus.

Meer informatie:
Fabryk Design
Schapendrift 1C
8435 WK Donkerbroek
(085) 864 0109
www.fabrykdesign.nl
info@fabrykdesign.nl

Publicatiedatum: