Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alles wat je moet weten over de keramische barbecue

Het barbecue seizoen is weer aangebroken! We hebben al mogen genieten van een aantal prachtige zonnige dagen, dus de kans is groot dat je al een maaltijd hebt klaargemaakt op jouw barbecue. Is het tijd voor een nieuwe barbecue? De keramische barbecue maakt een opmars en is enorm populair de laatste jaren.

Wat is een keramische barbecue? 
Een keramische barbecue is door zijn eivormige model uit duizenden te herkennen. De buitenkant is vuurvast en vaak van keramiek gemaakt en aan de binnenkant vind je meestal meerdere roosters waarop je kunt grillen. Je stopt er houtskool in dus je krijgt de heerlijke authentieke smaak aan het eten. Aan de onderkant van de barbecue bevindt zich een ventilatie deurtje en op de eivormige deksel zit een ventilatieklep. Dit zorgt voor de perfecte luchttoevoer en -afvoer, wat één van zijn sterkste eigenschappen is. 

Wat is er zo bijzonder aan een keramische barbecue?
Door een keramische barbecue is barbecueën naar een volgend level gebracht. Je kunt er niet alleen vlees mee bereiden, maar ook broden- en pizza’s bakken of grillen, slow cooking, roken en stomen. Kortom, vrijwel alles is mogelijk! Naast alle praktische voordelen is het design van deze barbecues toonaangevend en passen ze geweldig in iedere tuin.

Hoe werkt deze barbecue?
Deze barbecue is gemakkelijk in gebruik. Het zuurstof komt via de onderkant naar binnen, waardoor het houtskool gaat branden. Hoe meer zuurstof je toevoegt, hoe hoger de temperatuur. Langs het grillrooster door de bovenkant van de eivormige deksel vindt de warme lucht weer zijn uitweg. Door deze manier van grillen wordt het eten ook gelijkmatig gegaard, waardoor het een unieke smaak krijgt. 

AvroTros onderzocht in een uitzending van hun testprogramma Radar betaalbare kamado’s in de prijsklasse €199 tot €349. Van de onderzochte BBQ’s, kwam de Fonteyn Kamado Shorty met een 7,2 als tweede uit de test! 

Publicatiedatum: