Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering collectie in samenwerking met designstudio

'Wat Truly Truly en Leolux gemeen hebben, is de zoektocht naar creativiteit'

IMM 2021 is gecanceld en Salone Del Mobile in Milaan is verplaatst naar september, maar designproducent Leolux kon niet meer wachten. Zo heeft het bedrijf uit Venlo een nieuwe collectie voor de internationale markt gelanceerd. De collectie bevat nieuwe designs, ontworpen door het Australische designerkoppel Kate en Joel Booy.

Kate & Joel Booy, die samen designstudio Truly Truly vormen, zijn sinds 2020 de artdirectors bij Leolux. Een perfecte match, is wat ze zelf zeggen. “Wat Truly Truly en Leolux gemeen hebben, is de zoektocht naar creativiteit.”



Truly Truly heeft de afgelopen vijf jaar grote successen behaald met meubelstukken die onmiddellijk je aandacht trekken door hun felle kleuren en scherpe contouren. Subtiele details en natuurlijk gebruik van materialen maken de designs rijker dan ze in eerste instantie lijken. Dit jaar presenteren ze hun eerste complete collectie voor
Leolux.

Klaar
De glazen bijzettafel, Klaar, is een samenwerking tussen Leolux, designstudio Truly Truly en het Nederlandse Glasmuseum in Leerdam. Doordat het glas van Klaar handmatig geblazen is, zijn alle tafels uniek. De kleurenpaletten staan vast, maar het patroon van de kleuren is uniek voor elke tafel.



Anton
Een van Leolux’ nieuwe eyecatchers is de Anton, die een ode is aan de “heritage” die Leolux sinds de oprichting in 1934 heeft opgebouwd. Het door Studio Truly Truly bewerkte design stamt uit 1960. Leolux geeft aan dat Kate & Joel het verleden een ereplaats geven, maar tegelijkertijd de fauteuil in een moderner jasje hebben gestoken.



Pulla
Een ander artikel uit de nieuwe collectie door Studio Truly Truly is de Pulla. Dit bankenprogramma dat het resultaat is van een zoektocht naar vormen en materialen en hun relatie tot de ruimte en hun functie. Het zitgedeelte, de rug en de armleuningen overlappen elkaar; zachtjes samengedrukt op de contactpunten, zoals het deeg van het Finse gevlochten broodje, waar de naam van het ontwerp vandaan komt.



Leolux
info@leolux.nl
www.leolux.nl

Publicatiedatum: