'Zonder affaire stond ik nu op 10 in de Quote 500'

Verkeerd gestuurde bonnetjes Jan des Bouvrie brengt gesjoemel Evert Kroon aan het licht

Vorige week werd het 25e faillissementsverslag van Kroon Vastgoed BV gepubliceerd. Dat zal ook het laatste zijn. Daarmee komt er volgens Quote een eind aan een van de opzienbarendste faillissementsdossiers uit stenenland.

Het gesjoemel kwam aan het licht toen Jan des Bouvrie wat bonnetjes naar het kantoor van Kroon had gestuurd. © Elnur | Dreamstime.com 

Redacteur Paul van Riessen schrijft dat het bankroet uit maart 2015 dateert, dik een jaar nadat Kroon (op zijn hoogtepunt met een vermogen van €80 miljoen een sterke middenvelder in de Quote 500) in eerste aanleg werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Dat gesjoemel was aan het licht gekomen toen Jan des Bouvrie wat bonnetjes voor de verbouwing van Kroons kapitale villa aan de Côte d’Azur naar diens kantoor had gestuurd, in plaats van ze aan hem privé te adresseren. "Die verbouwing van mijn woning heeft me €100 miljoen en mijn reputatie gekost. En dat is in cijfers niet meer uit te drukken. Zonder dat had ik nu nummer 10 gestaan in de Quote", zegt Kroon vandaag de dag.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven