Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet moederbedrijf Laufen naar €1,68 miljard

Roca Group (onder andere bekend van Laufen), een wereldleider in het ontwerp, de productie en de verkoop van producten voor de badkamerruimte, sloot het boekjaar 2020 af met een omzet van 1,68 miljard euro, 9,5% minder dan in 2019 als gevolg van de omstandigheden in verband met de pandemie en de vertraging van de wereldeconomie. Desondanks steeg de Ebitda tot 306 miljoen, een stijging van 21%, terwijl de geconsolideerde nettowinst uitkwam op 60 miljoen, wat een daling van 12% betekent.



Het nettoresultaat van de Roca Groep werd gedrukt do or de sterke stijging van de niet-operationele kosten, die te wijten waren aan tijdelijke sluitingen en perioden van verminderde activiteit in de productie-eenheden tijdens de besmettingen met het coronavirus.

In verschillende landen, in het bijzonder in Spanje, hebben de beperkende maatregelen geleid tot een daling van de verkoop, de trend van aanhoudende groei die sinds 2014 werd doorbroken. Toch moet worden gewezen op de stijging van de vraag in de tweede helft van het jaar. Ondanks de algemene economische achtergrond waren de positieve prestaties van de activiteiten in China, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Zwitserland bijzonder opmerkelijk, waarbij hun prestaties de daling van de verkoop in andere landen gedeeltelijk compenseerden. De omzetprestaties in de BRIC-markten als geheel werden ook bijzonder beïnvloed door de devaluatie van de lokale valuta's, vooral in Brazilië en Rusland.

Productiecapaciteit
In de loop van het boekjaar 2020 heeft de Roca Group 106 miljoen euro geïnvesteerd, voornamelijk in de uitbreiding van de productiecapaciteit van de fabrieken voor sanitair porselein in Brazilië, Rusland en China, evenals in andere acties om de ontwikkeling van productiecentra en het efficiënt gebruik van middelen te garanderen in het kader van haar duurzaamheidsstrategie en de naleving van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties.

De CEO van de Roca-groep, Albert Magrans, benadrukte "de inzet, de inspanning en het professionalisme van het gehele personeel, in een context van uitzonderlijke omstandigheden en grote moeilijkheden". Hij benadrukte ook: "Ondanks deze gecompliceerde omgeving hebben we opnieuw de nodige middelen gegenereerd om onze efficiëntie te blijven verbeteren en het rendement op onze investeringen te optimaliseren, technologie, innovatie en digitale transformatie te bevorderen en vooruitgang te boeken in onze strategie om op dit gebied een wereldwijde referentie te worden."



Strategische operaties

Belangrijke strategische operaties voor het groeiplan van de Group werden in de loop van 2020 bedacht en dit jaar geconcretiseerd. Zo verwierf de onderneming 75% van Royo Group, waardoor een van de wereldleiders in badkamermeubilair ontstond. Ook bouwde ze een sanitairfabriek in het noordoosten van Brazilië, waarmee de groep aan de stijgende vraag in deze regio zal kunnen voldoen en haar voetafdruk in Centraal- en Noord-Amerika zal versterken. Roca heeft onlangs de Duitse onderneming Sanit overgenomen, een van de belangrijkste Europese leveranciers van voorwandinstallatiesystemen en onderdelen voor badkamermontage, een transactie die nog door de mededingingsautoriteiten moet worden goedgekeurd.

Een van de andere resoluties die door de Algemene Aandeelhoudersvergadering van de Roca Groep werden goedgekeurd, was de benoeming van Guayente Sanmartín Gabas tot General Manager en Global Head van HP 3D MultiJet Fusion Printing business.

Meer informatie:
Roca Group
www.roca.com 

Publicatiedatum: