Behangondernemer eist 8 miljoen euro

Hij eist 8 miljoen euro van accountants- en advieskantoor Baker Tilly, omdat hij schade zegt te hebben van een frauduleuze fiscale constructie die adviseurs van Baker Tilly hem hebben aangesmeerd.
Maar volgens Baker Tilly is de betrokken ondernemer bepaald niet naïef en wist hij precies wat hij deed toen hij een trust oprichtte op Cyprus. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD), dat de rechtszaak bij het Hof in Den Bosch bijwoonde.

De betrokken ondernemer is Coen Klawer. In de woonbranche is hij bekend als directeur van Spits Wallcoverings BV, dat met meer dan 2.000 B2B-klanten in de Benelux zaken. Zijn bedrijf is specialist op het gebied van wandbekleding, decoratie- en raamfolie, fotowanden, tafelzeil en badkameraccessoires. 

Op 9 maart 2020 publiceerde Wonen360 het artikel Juridische strijd van ondernemer Coen Klawer van Spits Wallcoverings gaat gewoon door.

Volgens het FD draait de zaak om de veelbesproken Cyprusroute die adviseurs van Baker Tilly verkochten aan mkb'ers. "De 53-jarige ondernemer in muurdecoratie dacht met de Cypriotische trust zijn pensioen veilig te stellen, maar kreeg de Fiod op zijn dak met alle gevolgen van dien. Volgens Baker Tilly huilt Klawer echter krokodillentranen."

Het hof wijst op 26 oktober arrest.

Lees hier het complete artikel (voor niet-abonnees is inloggen vereist).

Schokkend
Op LinkedIn schrijft Leonard Wolters: 'Typerend/schokkend is de zinsnede: ... baker tilly, dat in 2019 een omzet had van 96 mln en daarop een winst behaalde van 11 mln, vind het bedrag veel te hoog. de miljoenen zouden ten laste komen van het winstdeel van de partners.

het staat er echt. oh jee. de partners zouden hun winst wellicht moeten inleveren. oei oei stel je voor. door hun advies heeft een ondernemer 8 jaar lang gezeik met de fiod, maar baker vreest voor hun winst.

heel ver van weg blijven van zulke 'professionals''


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven