Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatneutrale Silestonecollectie op de markt

Silestone by Cosentino innoveert met haar allereerste CO2 -neutrale collectie.  Silestone Sunlit Days wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ-technologie van Silestone. Het productieproces van Silestone met HybriQ+ maakt gebruik van 99% hergebruikt water uit de productieprocessen, 100% hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling. 



Sunlit Days is een collectie van vijf kleuren geïnspireerd op de Middellandse Zee, de verbinding met de natuur en vooral kleur. Sunlit Days neemt je mee op een reis door licht en kleur, met een frisse stijl en mediterrane tinten. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op een bijzonder persoon die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl deelt.

Als je het over de Middellandse Zee hebt, denk je aan het blauwe water, de bries, de uitgestrektheid en de oneindige horizon. Cala Blue is een diepe en verfijnde blauwe kleur die vibreert met de rest van de elementen eromheen. Cala Blue voelt aan als de streling van de zee.

Posidonia Green dankt zijn naam aan de schat van de Middellandse Zee: de Posidonia zeegrasweiden welke een ongekende schoonheid uitstralen. Energie, vreugde en natuur komen samen in deze kleur, klaar om te verrassen, klaar om te hypnotiseren. Deze zachte en delicate kleur zorgt voor een harmonieuze tint, klaar om ieders hart te winnen.

Fernanodo en Marina zijn de inspiratie voor Cala Blue en Posidonia Green
Een mediterrane levensstijl is een unieke manier van leven die op een bijzondere en intense manier moet worden geleefd. De zee is haar weerspiegeling, een ode aan de biodiversiteit, een dans van soorten die samenleven in een constant en delicaat evenwicht. Er leven meer dan 12.000 inheemse plant- en diersoorten in de Middellandse Zee, waarvan er velen worden bedreigd door plasticvervuiling. Fernando en Marina maken deel uit van de non-profit organisatie Equilibrio Marino. Ze werken samen met een groep mensen om afgedankt plastic, visnetten en gereedschappen van riffen, zeebodems, stranden en kusten op te ruimen en te verzamelen. Cosentino zet zich in voor dit initiatief en zal via Equilibrio Marino acties ondernemen die gericht zijn op het herstel van Posidonia-weiden, die nodig zijn om CO² te verminderen en om het zeeleven te herstellen.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.com 

Publicatiedatum: