Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DWI staat op Marketday XL in november in teken van Project & Interieur

Voorregistratie VAKdagen september gestart

"Als De Woonindustrie zijn we een trouwe partner gebleken", zegt Jan Hogenkamp. "Ga maar na: in de reeds 16 maanden durende coronaperiode hebben we de deuren niet een week gesloten gehad. In de meer dan 28 jaar van ons bestaan zijn we binnen de interieurbranche een constante factor. Zeker, met z'n ups en downs door crises wereldwijd. Maar we hebben niet één VAKdag overgeslagen. We zijn de markt blijven bedienen, ook in deze lastige covid-19-periode. Dat is partijen goed bevallen en geeft ons vertrouwen voor de VAKdagen die over drie maanden plaats vinden. We merken dat de belangstelling weer toeneemt naarmate we meer vrijheid krijgen", vertelt de commercial director van het B2B inkoopcentrum, dat aan ruim 160 exposanten met meer dan 190 interieurmerken onderdak biedt.

Zoals bekend draait de interieurbranche goed. Sinds april vorig jaar is de consumentenvraag toegenomen. Daar plukken niet alleen de exposanten van De Woonindustrie de vruchten van, maar ook de directie van het inkoopcentrum. "Steeds meer branchepartijen maken gebruik van de ruimte die ons centrum biedt. Zeker voor het geven van presentaties. Niet alleen op de maandagen, maar ook steeds vaker op doordeweekse dagen", legt Jan uit.

In september 2020 maakte Wonen360 deze fotoreportage.

Consumentendag
Inmiddels staat het vizier vol op de VAKdagen, die komend najaar plaatsvinden op 12, 13 en 14 september + 20 en 21 september. De septemberbeurs staat andermaal volledig in het teken van de nieuwste collecties van de exposanten.
"We overwegen ook om op de zondag ervoor een Consumentendag te houden. Die behoefte is er bij alle betrokken partijen. Maar op dit moment is het nog te vroeg om die definitief in te plannen, omdat we toch nog in deze onzekere coronaperiode zitten. We volgen de ontwikkelingen op de voet", geeft hij aan.

Slaapevent
Wat sowieso doorgang vindt, is de samenwerking met Vakbeurs Slapen. "De betrokken slaapexposanten trekken weer gezamenlijk met elkaar op zoals ze dat in september 2020 en april 2021 ook deden. Ook worden bezoekers op een ontbijtje getrakteerd. De verwachting is dat we in september weer vrijer zijn om iets te doen."

Tot heden hebben presenteren de volgende exposanten zich op de Slapenafdeling: Hasena, Boxspring Design, Van Landschoot, Henson Design, Axelsson, Adova, Cox, Somnus, Harrison Spinks, RUF Betten, Tekvor Care, Acro Bedding, Equilli, Redcorner  beds, QBoxx, Technogel, Confortluxe, BEKA, Swissflex, Rowa, Ultima, Van Os, Bedding Concepts, Hypnos, Viking, Dauny, Kreamat en Recor. "We zijn nog met meer partijen in gesprek", geeft Jan aan.

Agenturen
"Opvallende trend onder de exposanten is dat agenturen besluiten om zelf een showroom te huren in De Woonindustrie", vervolgt hij. "Voorheen lag het initiatief bijna altijd bij de betreffende fabrikant, nu neemt steeds vaker de agent zelf het heft in handen, waardoor ze zelf kunnen bepalen met welke producten ze in de stand gaan staan. Goede voorbeelden zijn onder meer Marco en Carla Barbuio van BXB Agenturen, Jacqueline Smit van Hadex Nederland en Erroll en Anneke Klein Wassink van DesignLines Agencies. De verwachting is dat er nog meer ondernemers zullen volgen."

Contractmarkt
Op een van de Marketdays XL gaat De Woonindustrie een extra dag organiseren voor projectinrichters, gericht op de contractmarkt. Deze vindt plaats op de 1e maandag van november en krijgt als thema Project & Interieur. "Op die maandag zullen we wat extra partijen uitnodigen", zegt Jan.
Met deze themadag speelt het inkoopcentrum in op de toenemende behoefte van interieurbedrijven om (ook) de groeiende projectmarkt te betreden.

Bezoekers van de VAKdagen kunnen zich vanaf vandaag (21 juni) voor registreren. Tijdens het event wordt er mede dankzij een bijdrage van alle exposanten weer voor een gratis catering gezorgd.  "Wij hopen de interieurbranche dan ook weer in de volle breedte te mogen ontmoeten de komende tijd", zegt Jan tot besluit.  

Meer informatie:
De Woonindustrie
www.dewoonindustrie.nl