Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kleuren voor antoniolupi Cristalmood

Mostato, Barrique, Vespero en Notturno zijn de nieuwe kleuren ontwikkeld door Andrea Lupi en Gumdesign om de Cristalmood collectie van antoniolupi te verrijken. Vier intense kleuren die opnieuw inspiratie vinden in de landschappen en producten van Toscane, de grote muze van alle projecten van het bedrijf en van Gumdesign.
Van de omhullende tinten van de herfst tot de diepe tinten van de nacht, het nieuwe Cristalmood palet van antoniolupi roept horizonten, geuren en oude dorpen op. Een wereld gemaakt van onduidelijke herinneringen en gelaagde emoties.



Mostato is diep rood. Het verzamelt de volle tinten van een dronken en mysterieus rood. Het hint naar rijpe granaatappels, paarse knoppen en scharlaken bloemen. Hij bevat de schakeringen van herfstbladeren: esdoornrood, het brons van eiken en essen en het paars van beuken.

Als gerijpt in een vat bewaart Barrique de noten van fruitig hout, vanille en specerijen. Hij herinnert aan de tinten van het bos en de herfst. Het doet denken aan het geknetter in de open haard en de verhalen rond het vuur.

Vespero vangt het moment dat voorafgaat aan het verdwijnen van de zon onder de horizon. Een moment dat ons bestraalt met de intensiteit van het kleurengamma van oranje: van fel oranje tot baksteen- en bruinoranje.

Notturno bevat de diepte van blauw en het onzichtbare van duisternis. Het is de kleur van de nacht en zijn onmetelijkheid. Een mysterieuze tint die ons meeneemt naar dromerige uitweidingen.

Nieuwe kleuren voor antoniolupi Cristalmood
De nieuwe Cristalmood kleuren van antoniolupi zijn toegevoegd aan de 13 kleuren die al aanwezig zijn in de catalogus: Ambra, Petrolio, Ginger, Ocra, Nebbia, Bottiglia, Cobalto, Lime, Sangria, Fumé, Ceruleo, Oleo e Gran Cru.

Mostato, Barrique, Vespero en Notturno zijn niet te herleiden tot een code. Deze vier kleuren zijn speciaal ontworpen om de reflecties en de schittering van Cristalmood te versterken. Een transparante hars met een glanzende afwerking en van buitengewone kwaliteiten, ontworpen en gepatenteerd door antoniolupi zelf. Helder als kristal maar sterk als steen, Cristalmood is gemaakt van hoge kwaliteit polyesterhars en kleurpigmenten. Het resultaat is een veelzijdig en uiterst performant materiaal. Cristalmood is namelijk anticorrosief en krasbestendig. Het is niet-toxisch, herstelbaar en recyclebaar. Het kan worden gereinigd met alle gebruikelijke reinigingsmiddelen en is bestand tegen gedenatureerde alcohol, aceton, oliën, benzine en diesel. En dankzij zijn samenstelling kunt u voorwerpen maken die ongeveer 30% lichter zijn dan die gemaakt zijn met andere vaste oppervlakken.

De transparantie van Cristalmood geeft water weer een hoofdrol in de badkamer. Een eigenschap die het perfect geschikt maakt voor het vormgeven van wastafels en badkuipen. Door zijn veelzijdigheid kan het ook worden gebruikt in ongekende combinaties met andere materialen, zoals marmer, hout of kurk. De producten: Ago, Albume, Opale, Senso, Vitreo, Borghi wastafels, de Reflex badkuip en de Asa, Nisi, Masa bloemenvazen zijn uitgevoerd in Cristalmood.

Vakmanschap dat elk product uniek maakt
Cristalmood is een technologisch materiaal, maar de verwerking ervan is handwerk. De hars, in vloeibare toestand, wordt handmatig in de verschillende mallen gegoten. Eenmaal uitgepakt, worden de voorwerpen afgewerkt door schuren en polijsten. Een lang en ingewikkeld proces dat alle onvolkomenheden wegwerkt en glans geeft aan de afgewerkte producten.

Dankzij dit ambachtelijke proces is elke Cristalmood wastafel, badkuip of accessoire uniek en niet na te maken. Elk gekenmerkt door kleine verschillen in kleur, grootte en dikte of door kleine luchtbelletjes die karakter en authenticiteit geven.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: