Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vandenberghe meubelmakers klaar voor de toekomst

"Niet alleen het productieproces is aangepast, maar ook alle ontwerpen en collecties"

Tijdens de woelige coronaperiode heeft Vandenberghe niet stilgezeten. Vorig jaar werd geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe fabriek en deze werd tijdens de eerste coronagolf volledig afgewerkt en ingericht. Op die manier waren de meubelmakers uit Wingene net op tijd klaar om de verhuizing eind 2020 te kunnen waarmaken.



De meer dan 8000m² oude betonnen fabrieksgebouwen werden ingewisseld voor een modern uitgerust en compacter atelier. “Onze volledige productie is nu JIT georiënteerd. Elke maand wordt een prognose gemaakt, afgaand op de lopende bestellingen, en in de productiehal worden de nodige onderdelen geproduceerd. Per referentie worden de nodige onderdelen in de montagehal gemonteerd en afgewerkt. Elke afgewerkte referentie moet binnen de week uitgeleverd worden", aldus eigenaar Lieven Vanden Berghe.

“Om naar deze flow te evolueren hebben we niet alleen het volledige productieproces aangepakt, ook alle ontwerpen en collecties werden hier de laatste jaren op aangepast.”



“Ik zat al een hele tijd met dit idee, maar was het geschikte moment aan het afwachten. Dit moment liet even op zich wachten door de woelige afgelopen jaren binnen de meubelsector", gaat Lieven verder.

“De instap van mijn schoonzoon, Michaël Deslypere, gaf me de nodige ruimte en dat extra duwtje dat nodig was om de grote stap te zetten. We vullen elkaar perfect aan. Mijn focus gaat hoofdzakelijk naar de ontwerpen en de productie, terwijl Michaël de commerciële kant voor zijn rekening neemt.“



“De huidige marktsituatie biedt ons heel wat opportuniteiten. Onze nieuwe Qubecollectie speelt in op de tendens van het kleiner wonen. De volumes zijn compacter en de opstellingen eigentijdser.” Zegt Michaël. “Daarnaast kreeg het behoud van onze stijl en eigenheid ook een zeer belangrijke rol.” 

“We staan voor een grote uitdaging binnen de meubelsector. De stijgende grondstofprijzen en de krapte op de arbeidsmarkt maken het ons extra moeilijk. Met de intrek in onze nieuwe ateliers zijn we hier nu optimaal op voorbereid.”



Vandenberghe meubelmakers is een ambachtelijke fabrikant gespecialiseerd in eikenhouten meubilair voor de meubel- en interieursector. De meubelen worden volledig in eigen atelier in België geproduceerd. Maatwerk op alle bestaande collecties is dan ook geen probleem, wat interessante mogelijkheden biedt voor de verdelers en hun klanten. Door persoonlijk contact met hun klanten en het aanbieden van maatwerk, zowel op het dressingsysteem, als op de rest van de collecties, kunnen ze voor de meerwaarde zorgen die de eindklanten zoeken.

Meer informatie:
Vandenberghe meubelmakers
www.mvw.be

Publicatiedatum: